Ζητούν να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών
19 Νοεμβρίου 2020
Ολοκλήρωσαν τις αυτοψίες στις εκκλησίες και στα μοναστήρια
19 Νοεμβρίου 2020

Αναζητούν λύση στο ζήτημα των ψυχικά πασχόντων ατόμων

Μοιράσου το άρθρο:

Το ζήτημα των ψυχικά πασχόντων ατόμων τα οποία χρήζουν ακούσιας νοσηλείας, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου, Νίκου Στεφανή, και του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του προεδρείου με την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Σάμο μετά τον καταστροφικό σεισμό. Η Υφυπουργός από την πλευρά της, άκουσε τους προβληματισμούς των αστυνομικών για το συγκεκριμένο θέμα και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων.

«Ένα χρόνιο και μείζον ζήτημα, αυτό της ορθολογικής διαχείρισης των ατόμων που χρήζουν ακούσιας νοσηλείας, δείχνει να βρίσκει επιτέλους λύση, μετά από τις διαρκείς, επίμονες και τις στοχευμένες ενέργειες μας σαν Ένωση», δηλώνουν οι αστυνομικοί της Σάμου. Αναφέρουν ότι έπρεπε να εφαρμοστεί το αυτονόητο δηλαδή οι ψυχικά ασθενείς να αντιμετωπίζονται εξαρχής ως ασθενείς εντός των δομών υγείας και όχι ως επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, παραμένοντας επί ημέρες στις αστυνομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε περιπτώσεις ψυχικά ασθενών ατόμων, αυτά παρέμειναν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, μέχρι και την μεταγωγή τους σε ψυχιατρικό ίδρυμα της Αθήνας.

«Αποτελεί κεκτημένο και σύναμα υποχρέωση όλων μας η διαφύλαξή αυτού του διαδικαστικού, εν αναμονή και του υπό ψήφιση νέου σχετικού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο σύμφωνα με τις υποσχέσεις, θα διορθώσει πολλά ακόμα από τα κακώς κείμενα», δηλώνουν τέλος οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: