«Στο φως του φεγγαριού» με ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους στη Χίο
15 Αυγούστου 2019
Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών για οινοποίηση
15 Αυγούστου 2019

Αυξάνουν οι ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο χρονικό διάστημα

Μοιράσου το άρθρο:

Εκατόν δέκα επτά συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος τις ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από δυνάμεις της FRONTEX. Συγκεκριμένα  στη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν, το πρωί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος  της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης . εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ” της Σάμου, φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του  πλοίου  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους και στην συνέχεια τους μετέφερε στο λιμένα Βαθέος.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβη, πρώτες  σήμερα το πρωί, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Το σκάφος της FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΥΛΑΚΙΑ” βόρεια της Σάμου, φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης,  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων , οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, σε άλλο σημείο του νησιού  σήμερα το πρωί , στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της  Σάμου, πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους τους διέσωσε και τους μετέφερε  στο λιμένα Μαλαγαρίου.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: