Ανοικτή Επιστολή 12 ομάδων σε Ε.Ε. για το δράμα των προσφύγων στη ΒΙΑΛ
13 Αυγούστου 2018
Κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδος-3 ομάδες από το Βόρειο Αιγαίο
14 Αυγούστου 2018

Ανακοίνωση ΤΕ Χίου του ΚΚΕ: για τη νέα επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

“Για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ επισκέπτεται τη Χίο, τη στιγμή που πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ σουλατσάρουν γύρω από το νησί”,σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

«Πέρυσι το Μάιο, σε σχόλιό της, η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, ζήτησε την άμεση ενημέρωση του Χιώτικου λαού από όσους έσπευσαν να τον συναντήσουν, για το περιεχόμενο της επίσκεψης. Ενημέρωση, που δεν έγινε ποτέ.

Όπως και τότε, η συνάντηση του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού με το Δήμαρχο Χίου, η επίσκεψή του στο hot spot της ΒΙΑΛ, προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το τι συζητιέται και γιατί αποκρύπτεται.

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων μετατρέπουν τη χώρα σε σημαιοφόρο των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή… Όταν είναι σε εξέλιξη η σύγκρουση ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων με την Τουρκική επιθετικότητα παρούσα και μάλιστα με την ανοχή αν όχι τη στήριξη των ΗΠΑ… Όταν μετατρέπουν την Ελλάδα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο με βάσεις, ακόμα και πυρηνικά όπλα και πάντα με ορατό τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής, τότε οφείλονται εξηγήσεις. «Τι δουλειά έχει (και πάλι…) η αλεπού στο παζάρι»;

Κανείς δεν είναι αφελής. Ο Χιώτικος λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί τίποτε το θετικό δεν κρύβεται πίσω από τέτοιες επισκέψεις για τα συμφέροντά του, καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕ Χίου του ΚΚΕ.

Χίος 8/8/2018

Μοιράσου το άρθρο: