Καθαρισμός χωραφιών από τους πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ
21 Φεβρουαρίου 2017
Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων: λιγότερες και μία- μία οι ρουκέτες
21 Φεβρουαρίου 2017

Αριστες οι σχέσεις με αντιπεριφερειάρχη, δηλώνουν 3 αντιδήμαρχοι Δ. Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν πως οι σχέσεις τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου είναι καλές, ένιωσαν 3 αντιδήμαρχοι του Δήμου Χίου που όπως φαίνεται παραβρέθηκαν σε Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Πιτυός.

Με αφορμή την εξέταση από σύμβουλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χώρου στη θέση 18 για τη δημιουργία Κέντρου προσφύγων- μεταναστών, υπήρξε αντίδραση από τους κατοίκους του Πιτυούς (παρόλο που απέχει μεγάλη απόσταση από το χωριό και είναι σε ένα ιδιαίτερα ορεινό τοπίο ο συγκεκριμένος χώρος, που να θυμίσουμε αποτελεί πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμανζη).

Οι αντιδήμαρχοι Στρατής Γδύσης, Βιβή Ποταμούση και Ματθαίος Φαφαλιός δεν έκριναν πάντως ότι χρειάζεται να δηλώσουν κάτι ιδιαίτερο για τις δικές τους απόψεις παρά μόνο ότι οι σχέσεις τους με τον κ. Κάρμαντζη είναι άριστες.

Στο σχετικό δελτίο τύπου σημειώνονται τα εξής:

Σε συνέχεια χθεσινών τοποθετήσεων του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρματζη σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη λαϊκή συνέλευση στο Πιτυός, αισθανόμαστε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Ουδέποτε αμφισβητήσαμε το δικαίωμα της Περιφέρειας να συμμετέχει στην προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Αντιθέτως, τονίσαμε ότι σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ενεργή ανάμειξη κάθε φορέα της Χιακής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όλα τα παραπάνω ξεκαθαρίστηκαν και σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον κ. Κάρματζη, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα.

Γδύσης Ευστράτιος

Ποταμούση Βίβη

Φαφαλιός Ματθαίος

Μοιράσου το άρθρο: