ΚΚΕ: εδώ και τώρα να κλείσει η Μόρια και όλα τα hotspots των νησιών
19 Σεπτεμβρίου 2018
Συνάντηση Αν. Μιχαηλίδη με διοίκηση Εργατικού Κέντρου Χίου
19 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχή με 18 μαθητές το Ιδιωτικό ΕΠΑΛ “Τσάκος Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών”

Μοιράσου το άρθρο:

Με εικόνες από τα δικά του πρώτα μπάρκα, όταν για να πάρει κανείς το πτυχίο του ανθυποπλοιάρχου έπρεπε να μπαρκάρει για 4 χρόνια συνεχόμενα, ο κ. Παναγιώτης Τσάκος υποδέχτηκε τους πρώτους 18 μαθητές της Α΄ Λυκείου, στο πρώτο ιδιωτικό ΕΠΑΛ Ναυτικής Κατεύθυνσης στη χώρα.
Την ημέρα του Σταυρού επέλεξαν οι ιδρυτές του «ΤΣΑΚΟΣ Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» να εγκαινιάσουν τη νέα τους προσπάθεια με επίσημους προσκεκλημένους τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιο Κουνάδη αλλά και τον Πρέσβη της Ουρουγουάης στη χώρα μας Enrique Loedel.
Στο γήπεδο του μπάσκετ, πίσω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του TEENS, δεκάδες ήταν οι προσκεκλημένοι για τα εγκαίνια του ιδιωτικού ΕΠΑΛ. Είχε προηγηθεί ξενάγηση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που αναμένεται να είναι ένα πολύ σοβαρό κίνητρο ώστε τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών όπως φιλοδοξεί η διεύθυνσή του.
Καλωσορίζοντας ο κ. Τσάκος τους μαθητές στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Ναυτοσύνης, σημείωσε πως αποτελούσε και αποτελεί τη μοναδική ίσως πρωτιά της χώρας μας.
Εξήρε το επάγγελμα του ναυτικού, σημειώνοντας ότι είναι μαζί χόμπι, αγώνας, πατριδογνωσία, γνώση όλου του κόσμου· «είναι η ζωή αυτή καθ’ αυτή η δουλειά που διαλέξατε να κάνετε παιδιά μου», είπε χαρακτηριστικά στους μαθητές, ζητώντας να σηκωθούν για να τους και τις δουν όλοι και όλες!
«Και αν αυτό που κάνετε σας ευχαριστεί, θα είναι σαν να μη δουλέψατε ποτέ» σημείωσε.
Τους εγγυήθηκε επίσης ότι το TEENS θα τους προσφέρει γνώση και εκπαίδευση και όλοι, διεύθυνση και προσωπικό (επιλεγμένο μεταξύ 250 εκπαιδευτικών που έκαναν αίτηση, οι 90 εκ των οποίων εκτός Χίου) θα τους στηρίξουν.
Πλαισιωμένος ο Π. Τσάκος από το γιο του, Νίκο, αλλά και τον εγγονό, τους επίσημους προσκεκλημένους του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος, έκοψαν μετά το σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, την κορδέλα των εγκαινίων σε ένα Επαγγελματικό Λύκειο που είναι το πρώτο ιδιωτικό στο είδος του.
Και με μεγάλο ερωτηματικό πως θα αντιδράσουν οι μαθητές τις επόμενες χρονιές, ειδικά αυτοί που ακολουθούν την ναυτική εκπαίδευση και κατά πόσο θα υπάρχουν τμήματα από τα Δημόσια ΕΠΑΛ του νομού Χίου που θα δουν να χάνουν μαθητές λόγω του ότι θα επιλέγουν το TEENS…

Μοιράσου το άρθρο: