Αισιοδοξία για μαρίνα Χίου με τη “θωράκιση” του Προεδρικού Διατάγματος
6 Σεπτεμβρίου 2018
Κιβωτός του Κόσμου- Αιγαίο: γραφική ύλη για τα παιδιά
6 Σεπτεμβρίου 2018

Διαμαρτυρία ΔΑΚΕ, να δοθεί έγκριση για τα ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χίου και συνεργαζόμενων, για το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι «εξακολουθεί να κρατά σε ομηρεία μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το αν θα λειτουργήσουν οκτώ ακόμα ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ της Χίου.
«Η εκπαιδευτική κοινότητα των ΕΠΑΛ της Χίου βιώνει για μια ακόμη χρονιά την ίδια κατάσταση και τα ίδια συναισθήματα, την ίδια αγωνία και περιπέτεια», σημειώνει η ΔΑΚΕ και καλεί τον υπουργό παιδείας να «εφαρμόσει επιτέλους τις διαχρονικές θέσεις του κλάδου για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για κάθε μαθητή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ
& ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

“Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, των σχολικών μονάδων της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, με την παρούσα επιστολή που σας αποστέλλουμε θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον απαξιωτικό – μειωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει για άλλη μία χρονιά την Επαγγελματική Εκπαίδευση των ακριτικών μας νησιών το Υπουργείο Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα, έχουν απομείνει λίγες μόλις ημέρες για την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα του Αγιασμού σ’ όλα τα σχολεία της Χώρας μας και το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κρατά σε ομηρεία μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το αν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ της Χίου:

1ο ΕΠΑΛ Χίου
• Ειδικότητα Τεχνικού Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικού Τοπίου (Τάξη Γ΄)

Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου
• Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας (Τάξη Β΄)
• Ειδικότητα Τεχνικού Οχημάτων (Τάξη Γ΄)
• Ειδικότητα Υπαλλήλου Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (Τάξη Δ΄)
• Ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων (Τάξη Δ΄)
• Ειδικότητα Τεχνικών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών (Τάξη Δ΄)
• Ειδικότητα Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού (Τάξη Δ΄)

1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου
• Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας (Τάξη Β΄)

Η εκπαιδευτική κοινότητα των ΕΠΑΛ της Χίου βιώνει για μια ακόμη χρονιά την ίδια κατάσταση και τα ίδια συναισθήματα, την ίδια αγωνία και περιπέτεια. Συνεχίζεται, δυστυχώς, και τη φετινή σχολική χρονιά η ίδια τακτική σκοπιμότητας από το Υπουργείο Παιδείας. Διαχρονική και εγγυημένη!! «Από τον Άννα στον Καΐάφα», δηλαδή από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στον Υπουργό Παιδείας και τούμπαλιν. Ο Υπουργός Παιδείας κατόπιν «ενεργειών τοπικών παραγόντων και του κυβερνητικού βουλευτή» θα αποφασίσει!!!!! Το μικροπολιτικό όφελος πάνω απ’ όλα!!!!!
Ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου & Συνεργαζόμενοι καλούμε τόσο τον Υπουργό Παιδείας, όσο κι εκείνους που υπηρετούν τέτοιου είδους τακτικές και πολιτικές να εφαρμόσουν επιτέλους τις διαχρονικές θέσεις του κλάδου για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για κάθε μαθητή. Για το δικαίωμα επιλογής κάθε μαθητή να σπουδάσει αυτό που επιθυμεί στον τόπο που ζει, και εν προκειμένω στον ακριτικό. Για το δικαίωμα του εκπαιδευτικού να ασκεί το λειτούργημά του με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια και χωρίς ανατροπές στις εργασιακές του σχέσεις”.

Μοιράσου το άρθρο: