63 στειρώσεις αδέσποτων γατιών στη Χίο
8 Μαρτίου 2017
Διαδικασία απόκτησης του σήματος “Ελληνικό Πρωινό”
8 Μαρτίου 2017

Ενίσχυση ΕΚΑΒ και με έδρα τη Χίο για το Β. Αιγαίο ζητά ο Σταμάτης Κάρμαντζης

Μοιράσου το άρθρο:

Την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, αλλά και τη μεταφορά της έδρας του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου στη Χίο, θέτει στον υπουργό και στον αναπληρωτή υπουργό  Υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Αναφέροντας ότι είναι οξυμμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω προσωπικού ο  Τομέας Χίου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τα οποία και ενισχύονται λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που υπάρχουν λόγω του προσφυγικού- μεταναστευτικού  ζητήματος, ζητείται ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε προσωπικό.

Επίσης ο κ. Κάρμαντζης παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι θα είναι χρήσιμη η μεταφορά της έδρας του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου στη Χίο.

 

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τομέας Χίου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσής του σε προσωπικό. Η αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και η παροχή υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρο τον πληθυσμό του ακριτικού νησιού μας, καθιστά απόλυτη ανάγκη την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό ώστε να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις της παρούσας περιόδου.

Επίσης, μια ορθολογική οργάνωση σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου θα έκρινε  χρήσιμη τη μεταφορά της έδρας του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου στη Χίο για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Υπάρχει ήδη διαθέσιμο εναέριο μέσο παντός καιρού (ελικόπτερο Super Puma) στη Χίο κατάλληλο για τις αεροδιακομιδές των ασθενών.
  2. Η Χίος γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου κι έτσι οι αποστάσεις με τα άλλα νησιά είναι μικρότερες.
  3. Υπάρχει ήδη ιατρός ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο όπου σταθμεύει το ελικόπτερο κι επομένως η επιπλέον πρόσληψη ενός ιατρού του ΕΚΑΒ θα παρείχε τη δυνατότητα για 24ωρη κάλυψη αεροδιακομιδών ασθενών του Βορείου Αιγαίου.
  4. Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι Περιφερειακό κι έτσι λίγα περιστατικά δεν αντιμετωπίζονται και χρήζουν διακομιδής, σε αντίθεση με τα Νοσοκομεία των υπολοίπων νησιών τα οποία έχουν ανάγκη περισσότερων αεροδιακομιδών ασθενών. Έτσι ο χρόνος διακομιδής ασθενών μειώνεται σημαντικά καθώς το πτητικό μέσο δεν θα πρέπει να κάνει διπλό δρομολόγιο (να ξεκινάει και να επιστρέφει στη Μυτιλήνη).

Είμαι βέβαιος κ. Υπουργέ ότι κατανοείτε το εύλογο των αιτημάτων μας και θα είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με  ιδιαίτερη εκτίμηση

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: