Κυριακή με μεγάλες ροές προσφύγων στη Χίο
30 Νοεμβρίου 2015
Πιστώθηκαν οι λογαριασμοί με τα προνοιακά επιδόματα
30 Νοεμβρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε κτήριο ναυτικού ομίλου και κατασκήνωση

Μοιράσου το άρθρο:

Το κτήριο του Ναυτικού Ομίλου Χίου και οι εγκαταστάσεις της παιδικής κατασκήνωσης «Θαλασσοπούλια» έπεσαν θύματα κλοπών τις προηγούμενες μέρες, αλλά την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, εξιχνιάσθηκαν.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συνελήφθησαν τέσσερεις ημεδαποί (Ρομά), ηλικίας από 15 έως 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε  κατά περίπτωση δικογραφία, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και τις πρόκλησης φθορών. Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα, σε βάρος ενός ακόμη 19χρονου ρομά συνεργού τους.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι προαναφερόμενοι δράστες, ενεργώντας  με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν σε διάστημα πέντε ημερών, δύο τουλάχιστον κλοπές-διαρρήξεις, στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.

Στην πρώτη περίπτωση, διέρρηξαν κτίριο ιδιοκτησίας του Ναυτικού Ομίλου Χίου και αφαίρεσαν από αυτό κουφώματα αλουμινίου μεγάλης αξίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, διέρρηξαν εγκαταστάσεις ιδιωτικής κατασκήνωσης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και είδη εξοπλισμού, ενώ προκάλεσαν φθορές στο χώρο καθώς και σε ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Μοιράσου το άρθρο: