1,3 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τον σεισμό στη Λέσβο
16 Φεβρουαρίου 2018
Διαψεύστηκαν οι… Κασσάνδρες για Νοσοκομείο, δήλωση Αν. Μιχαηλίδη
16 Φεβρουαρίου 2018

Εργα 35 εκ. ευρώ για τη Χίο από την Περιφέρεια- συνέντευξη τύπου Χρ. Καλογήρου

Μοιράσου το άρθρο:

Τον απολογισμό έργου της Περιφέρειας για τη Χίο και παράλληλα το σχεδιασμό για την τρέχουσα περίοδο, παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Πλαισιωμένη από τους Αντιπεριφερειάρχες Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και επικοινωνιών- τηλεπικοινωνιών Γιάννη Ξενάκη, τον επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής στην Περιφέρεια Γιώργο Πλακωτάρη αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο για ευρωπαϊκά θέματα Παντελή Μπουγδάνο, η κα Καλογήρου επισήμανε ότι στη Χίο είναι προγραμματισμένα ή υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, ενώ σε ποσοστά αυτά αντιστοιχούν στο 22% του συνολικού προϋπολογισμού· έναντι 16% το 2014.
«Τα έργα σχεδιάζονται βάσει των αναγκών και δεν θα πρέπει να μένουμε στους αριθμούς» επισήμανε εξάλλου η Περιφερειάρχης απαντώντας έτσι στην κριτική για ανισοκατανομή πόρων ανάμεσα στα νησιά.
Οι παρεμβάσεις αφορούν το οδικό δίκτυο, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, πολιτισμού, διαχείρισης υδάτων αλλά και παρεμβάσεις στις υποδομές υγείας, με το έργο για την ανακαίνιση των κτηρίων 3 και 4 της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Χίου.

Πρωτοποριακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο χαρακτήρισε το έργο για το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας σε συνεργασία με ιδιώτες ο Γιώργος Πλακωτάρης, ενώ την εμπιστοσύνη ότι η Χίος θα έχει θετικό πρόσημο σε έργα με τη λήξη της θητείας της παρούσας περιφερειακής αρχής εξέφρασε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.
Εξάλλου η Χριστιάνα Καλογήρου σημείωσε πως πρόκειται για στρατηγική επιλογή η παρέμβαση στα μικρά νησιά και συγκεκριμένα το έργο του βιολογικού καθαρισμού στα Ψαρά, προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ.

Επισήμανε μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση τη δυσκολία να καλυφθούν ανάγκες των μικρών νησιών και τη βοήθεια που χρειάζονται.
¨Πρέπει να δουλέψουμε πιο έντονα. Περιμένουμε τη συμμετοχή του Δήμου καθώς και των φορέων της Χίου» έτσι ώστε οι προτάσεις έργων να φέρουν και απορροφήσεις κονδυλίων σημείωσε η κα Καλογήρου.

Μοιράσου το άρθρο: