Αναβολή αγώνα ανωμάλου δρόμου στη Χίο λόγω καιρού
2 Φεβρουαρίου 2018
Συγκέντρωση για τη Μακεδονία στη Χίο, με πορεία και κατάθεση στεφάνων
4 Φεβρουαρίου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Happy end του Michael Haneke

Μοιράσου το άρθρο:

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προσκαλεί στην προβολή της νέας ταινίας του μεγάλου σκηνοθέτη Μichael Haneke ‘Happy End’ στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ την Παρασκευή02-02-2018 και ώρα 20:30.

Δραματική-Μαύρη Κωμωδία/ Γαλλία-Αυστρία/ 2017/ 107΄
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μίκαελ Χάνεκε Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Ματιέ Κασοβίτς.
Η Αν, διευθύντρια-ιδιοκτήτρια της κατασκευαστικής εταιρίας των Λοράν, μιας μεγαλοαστικής οικογένειας προσπαθεί να διαχειριστεί ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα που ευθύνεται ο γιος της Πιέρ. Ο αδερφός της Τομά ,επιτυχημένος γιατρός, φιλοξενεί την δεκατριάχρονη κόρη του Εβ από προηγούμενο γάμο στο τεράστιο σπίτι της οικογένειας, στο Καλαί, μετά από την δηλητηρίαση της μητέρας της. Και ο παππούς της οικογένειας έχοντας χάσει το ενδιαφέρον του για τη ζωή προσπαθεί να βάλει ένα γρηγορότερο τέλος.
Καλώς ήλθατε στο σαρκαστικό, βιτριολικό κόσμο του Χάνεκε, ενός από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της Ευρώπης. Εδώ λιγότερο σκοτεινός και στιβαρός, αλλά πάντα αποστασιοποιημένος, ακολουθεί μια παιχνιδιάρικη, αποσπασματική δομή, σπρώχνοντας την ιστορία του με μικρές βινιέτες-σκετς. Mε κατάμαυρο χιούμορ που σπάει κόκκαλα δεν χαρίζεται σε καμία γενιά αποκαλύπτοντας μεθοδικά έναν κόσμο σε σήψη , αδυναμία επικοινωνίας, πλήρως βουτηγμένο στα πάθη και τα συμφέροντα του. Με την αμέριστη βοήθεια όλου του καστ καταλήγει σε ένα happy end που κυριολεκτικά παγώνει το χαμόγελο στα χείλη.
Διακρίσεις: Υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα Κάννες 2017, Ιζαμπέλ Ιπέρ-Ζ.Λ.Τρεντινιάν υποψήφιοι ερμηνείας Ευρωπαϊκής Ακαδημίας 2017.

Μοιράσου το άρθρο: