«Μη επιλέξιμες» οι δαπάνες για τους πυρόπληκτους μαστιχοπαραγωγούς από την ΕΕ, σε ερώτηση ΚΚΕ από τις 22/9/2016!
17 Μαΐου 2018
Αποχαιρετισμός στον κυρ Γιάννη Κουκούμιαλο από τον Π.Σ.Α.μεΑ.
17 Μαΐου 2018

Κριτική Ν. Μηταράκη στη συζήτηση στη Βουλή για πυρόπληκτους μαστιχοπαραγωγούς

Μοιράσου το άρθρο:

“Το εύρος της σύγχυσης και της ανικανότητας της κυβέρνησης αποκάλυψε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή (σ.σ. στις 14/5/2018), της επερώτησης του βουλευτή Χίου κ. Μηταράκη για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών από τις φωτιές του 2016”, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.
“Ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε έγγραφο που αποδεικνύει ότι το αίτημα της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διεύρυνση της βάσης υπολογισμού των δικαιούχων, κατατέθηκε μια μέρα μετά την κατάθεση της επερώτησης του βουλευτή”, σημειώνει το γραφείο τύπου του κ. Μηταράκη κατηγορώντας το βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ ότι “έλεγε ήδη από τον Ιανουάριο του 2018 ότι έχει διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι υπάρχει ειδική διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη μαστίχα”.
“Κατά τα υπόλοιπα σημεία, δε λάβαμε καμιά απάντηση, συνεχίζει ο κ. Μηταράκης: ούτε πότε θα υπογραφεί η νέα ΚΥΑ, ούτε πότε θα πληρωθούν επιτέλους οι μαστιχοπαραγωγοί, ούτε τελικά ποιες είναι οι ειδικές ρυθμίσεις που αποκόμισε η κυβέρνηση για τη μαστίχα.
Δυστυχώς, ενώ ο σημερινός Υπουργός, είχε επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τη μαστίχα το 2012-2013 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήμερα που είναι κυβέρνηση και έχει όλα τα εργαλεία στη διάθεσή του… την ξέχασε”, καταλήγει.

Μοιράσου το άρθρο: