Κινητοποίησε τα ΜΑΤ ο καυγάς 2 γυναικών στη Σούδα
26 Ιουλίου 2017
Παρέμβαση ΕΚ Χίου για την Παθολογική Κλινική
26 Ιουλίου 2017

ΝΟΔΕ Χίου: όποιος έχει στοιχεία για την παθολογική να τα πάει στον εισαγγελέα

Μοιράσου το άρθρο:

Στο θέμα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου παρεμβαίνει με δελτίο τύπου η ΝΟΔΕ Χίου που καλεί όποιον έχει στοιχεία να τα υποβάλλει στον εισαγγελέα «σε ότι αφορά σε πιθανές ευθύνες διοικήσεων»:

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Χίου, καθώς και το «διάλογο» που έχει αναπτυχθεί.
Είναι προφανές ότι εκείνο που προέχει είναι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και η ταχύτατη παρέμβαση προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκατασταθεί η λειτουργία της κλινικής. Σε όσους εμπλέκονται είναι γνωστές οι διαδικασίες που απαιτούνται να ακολουθηθούν και αυτό έπρεπε να έχει γίνει πριν πέσει η ψευδοροφή, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα.
Η μεμψιμοιρία, οι ιδεοληψίες και οι ευχές δεν αντιμετωπίζουν τους πιθανούς κινδύνους ασφαλείας για το προσωπικό, τους ασθενείς αλλά και την κοινωνία της Χίου. Η διοίκηση του νοσοκομείου και η Β’ ΥΠΕ θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές ενέργειες και να έχουν υπεύθυνα και επίσημα ενημερώσει τους πολίτες της Χίου.
Σε ότι αφορά σε πιθανές ευθύνες διοικήσεων καλούμε όποιον έχει σχετικά στοιχεία να τα υποβάλει άμεσα στον εισαγγελέα και να σταματήσει το γαϊτανάκι των «απειλών» και της απεμπόλησης ευθυνών. Ειδικότερα θα θέλαμε να σημειώσουμε προς το ΣΥΡΙΖΑ Χίου ότι εδώ και 2,5 χρόνια είναι κυβέρνηση και χρειάστηκε να πέσει η ψευδοροφή για να ασχοληθεί με την παθολογική του νοσοκομείου.
Η παροχή υπηρεσιών υγείας στην ακριτική Χίο δεν μπορεί να υπόκειται σε κανενός είδους παιχνίδι σκοπιμοτήτων στην πλάτη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που καθημερινά υπερβαίνει το όρια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες

Μοιράσου το άρθρο: