2η Περιφερειακή Αθλητική Συνάντηση Νέων στη Χίο, πρόγραμμα αγώνων
5 Ιουλίου 2018
Παράταση καταβολής εισφορών για μη μισθωτούς
5 Ιουλίου 2018

Στηρίζει Διοίκηση Νοσοκομείου Χίου το υπουργείο Υγείας, για το θέμα με τα πανωτόκια

Μοιράσου το άρθρο:

«Με την ευκαιρία της σημερινής, σ.σ. 3 Ιουλίου 2018, συνάντησης του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και του Αν. Υπουργού Π. Πολάκη με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου («Σκυλίτσειο»), στελέχη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου, τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μιχαηλίδη κ.α., ενημερώθηκε διεξοδικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα θέματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στη Χίο.
Το επιστέγασμα από τις συναντήσεις αυτές είναι η ξεκάθαρη και ολόπλευρη στήριξη του Υπουργείου στη Διοικήτρια και συνολικά στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου για τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του, που εντάσσονται στην κατεύθυνση μιας θετικής διεξόδου από την εμπλοκή που προκάλεσε μια μη παραγωγική αντιπαράθεση με μερίδα εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και με τη μέριμνα να μην υπάρξει κανένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων χωρίς να ικανοποιηθεί», σημειώνεται σε δελτίο τύπου από το γραφείο του Αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Πολάκη.
«Οι δύο Υπουργοί ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να δείχνει την έμπρακτη στήριξή του στο Γ.Ν. Χίου, που όπως και άλλες όμορες υγειονομικές μονάδες, σηκώνει το βάρος πολλαπλών και ιδιαίτερων αναγκών του νησιωτικού συμπλέγματος στο Αιγαίο, αλλά και επιπλέον επιβαρύνσεων που προκύπτουν από εξελίξεις όπως το προσφυγικό κ.α..
«Στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίζουμε κάθε εργασιακό δικαίωμα ή οικονομικού χαρακτήρα αίτημα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι ως αποτέλεσμα αδικιών παλαιότερων εποχών και κυβερνήσεων και –όπως έχουμε αποδείξει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση πανελλαδικά- επιδεικνύουμε έμπρακτα την πολιτική βούληση και το σθένος να τα αποκαταστήσουμε.
«Σε καμιά όμως περίπτωση δεν σκοπεύουμε να γίνουμε απαθείς θεατές ή να συνηγορήσουμε σε καταχρηστικές ενέργειες και δράσεις, που αφενός υπονομεύουν την ομαλή χρηματοδοτική λειτουργία και επάρκεια του Νοσοκομείου και αφετέρου επ’ ουδενί δεν συνιστούν θεμιτή συνδικαλιστική πρακτική.
«Ως τέτοιες, εκλαμβάνουμε και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες δέσμευσης των χρηματικών διαθεσίμων του Νοσοκομείου στις τράπεζες, όπως επίσης και τις προσπάθειες παρεμπόδισης σύγκλησης του Δ.Σ. Είναι δε πεποίθησή μας ότι τέτοιες ενέργειες –τα κίνητρα και οι συνέπειές τους- δεν είναι απολύτως κατανοητές σε όλο τους το βάθος από το σύνολο των εργαζομένων στη μονάδα, ούτε το βρίσκουν καθολικά σύμφωνο», σημειώνεται στο δελτίο τύπου.
«Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που διαδίδουν φήμες για πλαστές (εν πολλοίς) οφειλές και οι οποίες προέρχονται από έωλους υπολογισμούς με ανατοκισμό τόκων (πανωτόκια) παλαιότερων υποθέσεων, αλλά και το αδηφάγο μένος δικηγορικών γραφείων για «ζεστό» κρατικό χρήμα (που φτάνει μέχρι και το 40% των διεκδικούμενων ποσών). Η ηγεσία του Υπουργείου (και επακόλουθα και οι διοικήσεις του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ) είναι παρούσα και διαθέσιμη πάντα να ανταποκριθεί σε έναν έντιμο και αποδοτικό για όλους διάλογο με τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ταυτόχρονα την σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της απέναντι σε προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις που υπονομεύουν αυτόν τον διάλογο.
Αυτά τα στοιχεία θα διέπουν και τις επόμενες ενέργειές μας στο θέμα αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλλου με χθεσινή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου ξεκαθαρίζει ότι «Μετά το από 02-07-2018 δελτίου τύπου περί εκδόσεως Προσωρινών Διαταγών από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης και μη απόδοσης του χρηματικού ποσού των 550.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Νοσοκομείου, ενημερώνουμε ότι τα χρήματα παραμένουν στον σχετικό λογαριασμό και διαψεύδουμε οποιαδήποτε άλλη τυχόν αντίθετη πληροφορία».

Μοιράσου το άρθρο: