Φίλοι μονοπατιών Χίου: Εγγραφές- γνωριμία
10 Σεπτεμβρίου 2018
Εγινε η συνένωση σχολείων, δεν προβλέφθηκε λεωφορείο- Διαμαρτυρία συλλόγου γονέων Λαγκάδας
10 Σεπτεμβρίου 2018

Χίος: Προχωρούν οι εργασίες για τη μονάδα αφαλάτωσης στην περιοχή της ΔΕΗ

Μοιράσου το άρθρο:

Στη διαμόρφωση του χώρου στο οικόπεδο του Δήμου, απέναντι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, προχωρά η ΔΕΥΑΧ έτσι ώστε να ετοιμαστεί η μονάδα αφαλάτωσης με την οποία θα βελτιωθεί η ποιότητα αλλά και η ποσότητα νερού στη Δημοτική Ενότητα του Αγίου Μηνά.
Το εργοτάξιο επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Παντελή Νεαμονίτη και τον απερχόμενο πρόεδρο της εταιρείας και νυν Αντιδήμαρχο Χίου Απόστολο Τζιώτη.
Ο κ. Βουρνούς εξήρε τις ενέργειες της ΔΕΥΑΧ που κατάφερε να εξασφαλίσει σχετικά γρήγορα τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις έτσι ώστε να προχωρήσει η μονάδα αφαλάτωσης· η οποία αναμένεται να παράγει 2.000 κ.μ. νερού ημερησίως με πρώτη ύλη θαλασσινό νερό.
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ με αγωγό θα μεταφέρονται τα απόβλητα της αφαλάτωσης- νερό με μεγάλη περιεκτικότητα άλμης στο βιολογικό σταθμό.

Τα θετικά της αφαλάτωσης, που μπορεί να συμφέρει σε σχέση με τα χρήματα για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων επισήμανε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Τζιώτης χαρακτηρίζοντας μια τέτοια μονάδα λύση και για άλλες δημοτικές ενότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα νερού.
Ο Μανώλης Βουρνούς τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού, όμως είχε την ευκαιρία να τονίσει για μια ακόμα φορά ότι εφόσον πληρώνουν όλοι οι πολίτες το νερό που καταναλώνουν αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για πιο φθηνό νερό.

Μοιράσου το άρθρο: