Χίος: Η Λαϊκή Ενότητα θα κρατήσει ζωντανό το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος
17 Σεπτεμβρίου 2015
Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου : « Την Κυριακή αποτρέπουμε το πισωγύρισμα, συνεχίζουμε στο δρόμο, για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη»
17 Σεπτεμβρίου 2015

Χίος: Χρήστος Σπίρτζης ανάγκη για τοπικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης

Μοιράσου το άρθρο:

Ιδιαίτερη αναφορά στα τοπικά θέματα ανάπτυξης έκανε ο πρώην υπουργός Υποδομών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε τόσο στο θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου,  σημειώνοντας ότι η Χίος δεν έχει ανάγκη την επέκταση του αεροδρομίου, αλλά ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης. Που θα στηρίζεται σε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης το οποίο θα εκπονηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και θα υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι μετά την εξεύρεση χώρου από την πλευρά του Δήμου Χίου για να πάνε τα μπάζα, μπορεί να προχωρήσει ο καθαρισμός στην απαλλοτριωθείσα περιοχή του αεροδρομίου Χίου και η επέκταση του clear way προς βορρά, καθώς και η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών.

Αναφέρθηκε θετικά στο θέμα αξιοποίησης της γεωθερμίας, ενώ σχετικά με το ενδιαφέρον επενδυτών για την περιοχή των Κεραμείων, στάθηκε αντίθετος στις επενδύσεις τύπου fast track, που εκτός των άλλων είναι και αντισυνταγματική σαν διαδικασία και εύκολα μπορεί να προσβληθεί.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και θα βρει τα ισοδύναμα που θα ανακουφίσουν τον λαό από τα  μνημονιακά μέτρα.

Μοιράσου το άρθρο: