Αφγανή μητέρα κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους της από τον πατέρα…
24 Νοεμβρίου 2017
Τιμήθηκαν για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους
24 Νοεμβρίου 2017

Χιακή Συμπολιτεία: γιατί είπαμε όχι στην παραχώρηση ακινήτων Δήμου Χίου στη Μονομετοχική

Μοιράσου το άρθρο:

Η Χιακή Συμπολιτεία ψήφισε αρνητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση ακινήτων του Δήμου Χίου στη Μονομετοχική Ακινήτων για τους παρακάτω λόγους, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη που αναφέρει:

1. Η Μονομετοχική δεν προσφέρει εγγυήσεις διαφάνειας. Δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν κάνει δημόσιες συνεδριάσεις. Το ζήσαμε αυτό το καθεστώς αδιαφάνειας με τις προσλήψεις για το προσφυγικό.
2. Οι τρόποι αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας (εκμισθώσεις, παραχωρήσεις κ.ά) πρέπει να συζητιούνται με διαφάνεια και δημοσιότητα, να γίνονται γνωστοί στους δημότες κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες.
3. Η Μονομετοχική δεν έχει επαρκή στελέχωση, κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι θα καταφέρνει να εισπράττει τα ενοίκια.
4. Αν στη δημοτική αρχή θέλουν να είναι αποτελεσματικοί ας στελεχώσουν καλύτερα το Τμήμα Περιουσίας, ας προβλέψουν και ας διεκδικήσουν θέσεις προσωπικού.
5. Η Χιακή Συμπολιτεία είναι γενικότερα αντίθετη στη μεταφορά δραστηριοτήτων-αρμοδιοτήτων από τα συλλογικά αιρετά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο) σε παράπλευρους οργανισμούς.

Μοιράσου το άρθρο: