Σε «καλό κλίμα» αλλά με τις «γνωστές διαφωνίες» η συνάντηση Γ. Μουζάλα και δημάρχων Λέσβου, Χίου, Σάμου
5 Δεκεμβρίου 2017
Εκλογές Επιμελητηρίου, ορισμός εκπροσώπων από νομικά πρόσωπα
6 Δεκεμβρίου 2017

Χιακή Συμπολιτεία και ΛΑΣ κατά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου

Μοιράσου το άρθρο:

Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικές παρατάξεις της Χιακής Συμπολιτείας και Λαϊκής Συσπείρωσης.
Μετά την καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ ότι το Νομικό πρόσωπο του Δήμου Χίου εκχωρεί τη φύλαξη του Κολυμβητηρίου σε ιδιώτες, η Χιακή Συμπολιτεία στην ανακοίνωσή της τάσσεται υπέρ της επιλογής εργαζομένων για δημοτικές υπηρεσίες από το Δήμο και τους φορείς τους όπως προβλέπεται από το νόμο.
«… Αν οι αδιαφανείς προσλήψεις της Μονομετοχικής «δικαιολογήθηκαν» με τις έκτακτες συνθήκες του προσφυγικού, η ανάθεση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι δεν έχει καμιά απολύτως δικαιολογία», αναφέρει η ανακοίνωση.
«… Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου στο δήμο Χίου, συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, μπερδεύοντας στην ουσία τη διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού, που πρέπει να διαχειρίζεται δικαιώματα των εργαζομένων δημοτών, με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μιας επιχείρησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου.
«Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική στο χιώτικο λαό, που αφορά στα δικά του παιδιά που μαστίζονται από την ανασφάλεια του εργασιακού τους μέλλοντος, ζητάμε αυτή η απόφαση να παρθεί άμεσα πίσω και σε κάθε περίπτωση να απασχολήσει το επικείμενο δημοτικό συμβούλιο», καταλήγει η παράταξη της ΛΑΣ.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Η Χιακή Συμπολιτεία συμφωνεί απόλυτα με την εναντίωση των εργαζομένων του Δήμου Χίου και της ΠΟΕ ΟΤΑ στις μεθοδεύσεις με τις οποίες δημοτικές υπηρεσίες εκχωρούνται σε ιδιωτικές εταιρείες. Η επιλογή εργαζομένων για δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να γίνεται από το δήμο και τους φορείς του, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος, με απόλυτη διαφάνεια, και όχι με ανάθεση-εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες. Γι αυτό και διαφωνούμε ριζικά με τις ενέργειες του επικεφαλής του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Οι ενέργειες του κ. Π. Καμπούρη, διορισμένου προέδρου του Νομικού Προσώπου, απεικονίζουν τη γενικότερη αντίληψη της δημοτικής αρχής για τις εργασιακές σχέσεις, τη διαφάνεια αλλά και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
Αν οι αδιαφανείς προσλήψεις της Μονομετοχικής «δικαιολογήθηκαν» με τις έκτακτες συνθήκες του προσφυγικού, η ανάθεση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι δεν έχει καμιά απολύτως δικαιολογία.

Όπως έχουμε δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, η πρώτη μέριμνα μιας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η διεκδίκηση αξιοπρεπών και μόνιμων θέσεων εργασίας και όχι η συμβολή στην ελαστικοποίηση της εργασίας και στους μισθούς πείνας, και μάλιστα με διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν το δικαίωμα όλων στην διεκδίκηση θέσεων που αφορούν δημοτικές υπηρεσίες.

ΛΑΣ:
Χίος, 5-12-2017
Με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής και εφαρμόζοντας το νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων που έχουν θάψει τα εργασιακά δικαιώματα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η διοίκηση του Νομικού Προσώπου στο δήμο Χίου, συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, μπερδεύοντας στην ουσία τη διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού, που πρέπει να διαχειρίζεται δικαιώματα των εργαζομένων δημοτών, με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μιας επιχείρησης.
• Με ελαφρά τη καρδία το προηγούμενο διάστημα έβαλε χαράτσι 10 ευρώ σε κάθε χρήστη του κολυμβητηρίου, με πρόσχημα την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου και τις οικονομικές διαφορές με τα Σωματεία, με τρόπο που η επιβάρυνση έπεσε στις πλάτες του κόσμου που πληρώνει τα σπασμένα, βλέποντας το δικαίωμα στην άθληση ή να είναι απαγορευτικό ή να αυξάνεται κατά 25-50%, ανάλογα με το τι δίνει και στα σωματεία.
• Τώρα προχωρά παραπέρα, απευθυνόμενο σε γραφείο ενοικίασης εργαζομένων,αυτά που πουλάνε πάμφθηνη εργατική δύναμη, τσακισμένη και κακοπληρωμένη, με την πρόφαση της εξοικονόμησης πόρων. Στην ουσία πρόκειται για τις γνωστές κολεγιές του Νομικού Προσώπου με εξωτερικούς συνεργάτες και προσλήψεις με ονοματεπώνυμο, μιας και σιγά –σιγά μπαίνουμε και σε προεκλογική περίοδο.
• Τη στιγμή που η ανεργία τσακίζει κόκκαλα και αντί να ακολουθηθεί έγκαιρα η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ, που τη γνωρίζουν και που στο κάτω – κάτω δίνει τη δυνατότητα σε όλους να καταθέσουν τα χαρτιά τους και να πληρώνονται έστω με τα βασικά, η διοίκηση του Νομικού Προσώπου μαζί με τη Δημοτική Αρχή, μετέρχονται σε τρόπους και μεθόδους εργασιακού μεσαίωνα και ρουσφετολογικής πολιτικής.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική στο χιώτικο λαό, που αφορά στα δικά του παιδιά που μαστίζονται από την ανασφάλεια του εργασιακού τους μέλλοντος, ζητάμε αυτή η απόφαση να παρθεί άμεσα πίσω και σε κάθε περίπτωση να απασχολήσει το επικείμενο δημοτικό συμβούλιο.

Μοιράσου το άρθρο: