ΕΚΣ ΣΑΜΟΥ: “Βάζουμε  μπροστά τις δικές μας ανάγκες!”
18 Σεπτεμβρίου 2018
Στην διάθεση των πολιτών η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συλλογή υπογραφών
18 Σεπτεμβρίου 2018

Χιακή Συμπολιτεία: καταγγέλλει για αδιαφορία την παράταξη Βουρνού στη Δημοτική Κοινότητα Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

“Εδώ και πολύ καιρό, η Δημοτική Κοινότητα Χίου δυσκολεύεται να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία της δημοτικής παράταξης Βουρνού να βρει συμβούλους που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό της, οι οποίοι θα προσέρχονται στις συνεδριάσεις”, τονίζει η Δημοτική Παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας το συνδυασμό “Πρωτοβουλία για τη Χίο” του Μανώλη Βουρνού.

Η Χιακή Συμπολιτεία καταγγέλλει «απαξίωση, αδιαφορία και υποτίμηση ενός συλλογικού οργάνου» από την παράταξη του νυν δημάρχου στην πρώτη Δημοτική Κοινότητα Χίου που στην ουσία είναι ο Δήμος Χίου προ… Καλλικράτη εποχή, ενώ ζητά την εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά τις αντικαταστάσεις συμβούλων που απουσιάζουν αδικαιολόγητα για πολλές συνεδριάσεις.

“Ως Χιακή Συμπολιτεία, συνεχίζει η ανακοίνωση, αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε απόπειρες να ξεκινούν συνεδριάσεις χωρίς απαρτία ή με «απαρτίες μαϊμού». Ζητήσαμε επίσης επανειλημμένα να αντικατασταθούν οι σύμβουλοι της παράταξης Βουρνού που έχουν υπερβεί κάθε όριο απουσιών. Η αντικατάσταση αυτή θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.
Αν, όπως μας ειπώθηκε επανειλημμένα στις συνεδριάσεις, δεν μπορεί η παράταξη του νυν δημάρχου να βρει συμβούλους για να αντικαταστήσει όσους δεν ενδιαφέρονται και απουσιάζουν εδώ και δεκάδες συνεδριάσεις, τότε ας προχωρήσει άμεσα η αντικατάστασή τους από άλλες παρατάξεις. Όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.
Δεν μπορεί να μην λειτουργεί ένα αιρετό όργανο επειδή έχει ξεμείνει από συμβούλους η παράταξη Βουρνού.
Η απαξίωση, η αδιαφορία και η υποτίμηση ενός συλλογικού οργάνου είναι πλήγμα στην αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία και χλευασμός στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν”, καταλήγει η παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας.

Μοιράσου το άρθρο: