“Η μακαρονάδα της Αμβέρσας” νέο βιβλίο του Κ. Ζαφείρη
11 Ιουλίου 2019
Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου ο ομογενής που δώρισε 600.000 δολάρια στη βιβλιοθήκη του
11 Ιουλίου 2019

1η Γιορτή Κτηνοτρόφων στο Πιτυός της Χίου, 26-28/7/19

Μοιράσου το άρθρο:

Η 1η γιορτή κτηνοτροφίας στο ορεινό χωριό του Πιτυούς σχεδιάζεται από 26 έως 28 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού σε συνεργασία με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Χίου.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ θα στηθούν και 4 εκθέσεις στην εσωτερική πλατεία του χωριού που σχετίζονται με την κτηνοτροφική παράδοση. Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου αναπαράσταση της κουράς, του αρμέγματος και της τυροκομίας. Επίσης σε ειδική εξέδρα θα παρουσιάζονται διαδοχικές εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, χαρτοθεάτρου, διαλέξεων, ενώ, μεταξύ των εκκλησιών Αγίου Γεωργίου και Αγίας Παρασκευής οι Χιώτες κτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι του Πιτυούς θα δειγματίζουν στους επισκέπτες τα προϊόντα τους και θα τους δίνουν τη δυνατότητα να γευτούν πώς η κτηνοτροφική παραγωγή περνά στην τοπική κουζίνα.

Παράλληλα, στους χώρους άθλησης του χωριού θα διεξάγονται ομαδικά παιχνίδια μιας άλλης εποχής και εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.
Ως παράλληλες δράσεις θα υπάρξει η περιπατητική διαδρομή σε μάντρες του Αίπους σε συνεργασία με τους Φίλους Μονοπατιών Χίου αλλά και δυνατότητα επισκέψεων στον Πύργο του Πιτυούς, το ελαιοτριβείο, καθώς και τον ξυλόφουρνο του χωριού.

Μοιράσου το άρθρο: