Συγκέντρωση στην Καράβα-Στο Καβακλή τα μηχανήματα του στρατού
25 Φεβρουαρίου 2020
Μηνυτήρια αναφορά για επίθεση που δέχτηκε από τα ΜΑΤ από το βουλευτή Ανδ. Μιχαηλίδη
25 Φεβρουαρίου 2020

Αίπος, νέα επεισόδια μετά από συγκέντρωση στο Φλώρι

Μοιράσου το άρθρο:

Νέα επεισόδια σημειώνονται και απόψε στο Αίπος, και στην περιοχή Φλώρι δύο χιλιόμετρα από το «17», το σημείο όπου έχει γίνει η επίταξη για τη δημιουργία Κλειστού Κέντρου κράτησης προσφύγων- μεταναστών.
Στην περιοχή άρχισαν να συρρέουν εκατοντάδες πολιτών κάθε ηλικίας, μετά τις 3.00 το απόγευμα, όπου είχε οριστεί ως ώρα για Ιερά Παράκληση από το Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο.
Είχε προηγηθεί το μεσημέρι μια μεγάλη συγκέντρωση που συγκάλεσαν το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ (που είχε κηρύξει και στάση εργασίας), η Ομοσπονδία ΕΒΕ (που έκλεισε τα καταστήματα μετά τις 11.00 και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών- πολιτών. Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης και προς το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χίου της ΝΔ και υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.
Εκεί αποφάσισαν να μεταβούν στην περιοχή Φλώρι όπου το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, προστάτη των βοσκών, όμως το γεγονός ότι η Μητρόπολη άλλαξε τον Ναό που θα γινόταν η Ιερά Παράκληση έκανε τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών- κατοίκων να μην συμμετέχουν στη διοργάνωση, μην μπορώντας να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών.

Τελικά η συγκέντρωση στο Φλώρι έγινε και οι πολίτες πραγματοποίησαν πορεία προς το 17ο χιλιόμετρο, που είναι η επιταγμένη περιοχή.
Στα μισά της διαδρομής απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου και πάλι έκαναν χρήση χημικών.

Ακολούθησαν ανάλογα τέτοια γεγονότα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και ομάδες νεαρών που έκαναν πλέον επιθέσεις κατά των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας κλεφτοπόλεμος στα δύσβατα σημεία της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν δύο τουλάχιστον τραυματισμοί πολιτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου. Μια γυναίκα οδηγήθηκε, με σπασμένα δόντια εξαιτίας βολής που φέρεται να έγινε από κοντά και μια 16χρονη που υπέστη γδαρσίματα από σύρματα που οριοθετούν περιοχές.
Επίσης το πρωί από την περιοχή του Αγίου Μακαρίου μεταφέρθηκαν ακόμα δύο τραυματίες στο νοσοκομείο της Χίου.

Μοιράσου το άρθρο: