1 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή των νησιών
28 Μαΐου 2020
Όχι κάμερες στα σχολεία λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου
28 Μαΐου 2020

Αμεση χρηματοδότηση Περιφέρειας για συνέχιση λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων στα ΚΥΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Τους φόβους του ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους απρόσκοπτα τα εξωτερικά ιατρεία που με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στήθηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων- μεταναστών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, διατύπωσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Παντελής Βρουλής.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Αιγαίου ο κ. Βρουλής σημείωσε ότι στο αίτημα που διατύπωσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας δεν έλαβε κάποια απάντηση, παρά το ότι εγκαίρως ενημέρωσε για τη λήξη των συμβάσεων.
«Προς τιμήν του απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τρίτος αποδέκτης του αιτήματος, που πρότεινε χρηματοδότηση των Δήμων για το σκοπό αυτό και σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου”, σημείωσε ο κ. Βρουλής. Κατά την άποψή του όμως αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα, ενώ η χρηματοδότηση για το επόμενο δίμηνο θα ήταν περίπου 30.000 ΕΥΡΩ.
«Αν είχαμε προβλήματα θα έτρεχαν όλοι», σημείωσε ο κ. Βρουλής. Επαναπαυόμαστε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τον κορονοϊό. Όμως και τώρα εργάζονται και μέσα στα ΚΥΤ και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.
Ειδικά για τη Χίο ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής σημείωσε ότι οι γιατροί αυτοί εξέταζαν και όσους ναυτικούς ξεμπάρκαραν από εμπορικά πλοία αρόδο και έβγαιναν στο νησί με λάντζες. “Θα πάμε στην πρότερη κατάσταση, όπου ενημερωνόμασταν για τους ναυτικούς που θα ξεμπάρκαραν, αυτοί δήλωναν την άφιξή τους στο Λιμεναρχείο και έφευγαν χωρίς να εξεταστούν”, σημείωσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αναστασία Σπυριδάκη

Μοιράσου το άρθρο: