ΑΝΤΑΡΣΙΑ :“Σκάλωσε” στο πλωτό φράχτη η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη
4 Φεβρουαρίου 2020
Θύμα απάτης η ΕΜΧ, έρευνα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
4 Φεβρουαρίου 2020

Αν. Μιχαηλίδης: τα γεγονότα στη Μόρια επιβεβαιώνουν τις τραγικές επιλογές Κυβέρνησης σε προσφυγικό- μεταναστευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

“Τα χθεσινά γεγονότα στη Λέσβο έρχονται να επιβεβαιώσουν τις τραγικές επιλογές της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Με βάση τα όσα συνέβησαν, είναι εύλογη η ανησυχία για το τι θα συμβεί όταν (και εφόσον) κατασκευαστούν οι κλειστές υπερδομές που σχεδιάζει η κυβέρνηση”, σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
“Οφείλει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι, τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης, η εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών έχει άμεσο αντίκτυπο στους κατοίκων των νησιών, τα οποία δοκιμάζονται κατά το τελευταίο διάστημα.
Σε αυτή την εξαθλίωση θα πρέπει να αναζητήσει τις αιτίες της χθεσινής διαμαρτυρίας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αντί να καταφεύγει σε ξεφτισμένες θεωρίες συνωμοσίας.
Στην απελπισία και ανικανότητά της να διαχειριστεί το πρόβλημα η κυβέρνηση καταφεύγει, επιπλέον, σε επιλογές ακροδεξιάς γραφικότητας, όπως εκείνες περί πλωτών φραγμάτων για τη δήθεν φύλαξη των συνόρων.
Ως βουλευτής Χίου συνυπέγραψα με μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά τη συζήτηση της οποίας στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα είμαι εκ των ομιλητών της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

Μοιράσου το άρθρο: