Κίνημα Αλλαγής Χίου: Απροετοίμαστη η χώρα στο δεύτερο κύμα κορονοϊού
14 Αυγούστου 2020
Προληπτικοί ψεκασμοί λόγω κορωνοϊού από το Δήμο Χίου
14 Αυγούστου 2020

Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά: Να εκκενωθεί η ΒΙΑΛ τώρα

Μοιράσου το άρθρο:

“Η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να φυλακίσει το σύνολο των προσφύγων και των μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στην ΒΙΑΛ, μία ημέρα μετά την εμφάνιση δύο κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ, αποτελεί εγκληματική πράξη που μόνο όσοι επιδιώκουν την φυσική εξόντωση των προσφύγων μπορούν να λάβουν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός συνδυασμός “Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά”, μετά την ανακοίνωση εφαρμογής καραντίνας μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

“Δεκάδες διεθνείς οργανισμοί, εδώ και ένα χρόνο έχουν καλέσει την κυβέρνηση να κλείσει την ΒΙΑΛ καθώς η συνέχιση της λειτουργίας της εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των προσφύγων αλλά και των κατοίκων των γύρω περιοχών. Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά από το περασμένο Μάρτιο, με το ξέσπασμα της πανδημίας τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη να κλείσουν η ΒΙΑΛ, η Μόρια και το Βαθύ και όσοι βρίσκονται σήμερα εκεί να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα σε συνθήκες που θα μπορούν να εφαρμοστεί υγειονομική απομόνωση όποτε απαιτηθεί”, σημειώνεται.

“…Η απόφαση να κλειστούν οι πρόσφυγες – μετανάστες μέσα στην ΒΙΑΛ, σε ένα χώρο που λείπει ακόμη και το τρεχούμενο νερό, όπου είναι αδύνατο να εφαρμοστούν κανόνες υγειονομικής απομόνωσης, είναι εγκληματική και θα οδηγήσει στην ταχύτατη διασπορά της νόσου, και δυστυχώς κατά πάσα πιθανότητα σε μεγάλο αριθμό θυμάτων. Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους της Χίου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το άρθρο: