Αρνητικά τα τεστ των επαφών του μαθητή από τον Πολιχνίτο
29 Οκτωβρίου 2020
Αυτοδιοικητικοί αλληλέγγυοι στο Δ. Λαβατσή
29 Οκτωβρίου 2020

Αντιδράσεις Δημοτικών Παρατάξεων για το βιολογικό καθαρισμό Βολισσού Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζουν οι δημοτικές παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου» και «Χίος Μπροστά» στην επιστολή του προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ προς το τοπικό Συμβούλιο Βολισσού για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Βασίλης Μυριαγκός, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που μπορεί να γεννηθούν αν γίνει αποδεκτή η πρόταση για χωροθέτηση του βιολογικού σταθμού εκεί που προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο (επιπλέον χρηματοδότηση, συμπλήρωση μελέτης, πιθανές απαλλοτριώσεις, υψηλότερα τέλη χρήσης), προτείνει αντί της ΔΕΥΑΝΧ, να αναλάβει το Τοπικό Συμβούλιο την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για το έργο.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ, αφού θέτει το ερώτημα κατά πόσο το τοπικό συμβούλιο έχει αυτό το δικαίωμα να αναλάβει το έργο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝΧ να παραχωρήσει μια τέτοια αρμοδιότητα, ζητά και πάλι να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα βήμα πιο πέρα πάει το θέμα η δημοτική παράταξη «ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», σημειώνοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της «Όποιος δεν μπορεί παραιτείται», ενώ ζητά από το Δήμαρχο Χίου να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν συμφωνεί «με τα απαράδεκτα που καταγράφονται στην επιστολή και τους «εξυπνακισμούς» απέναντι στους κατοίκους; Εάν ναι τότε ταυτίζεται με αυτές τις προσβλητικές ενέργειες, εάν όχι ας ζητήσει από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ να παραιτηθεί».

 

Μοιράσου το άρθρο: