Παναγιώτης Μανδάλας αντιδήμαρχος: ‘Ωρα ευθύνης για δομή καραντίνας προσφύγων-μεταναστών
8 Απριλίου 2020
Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες
8 Απριλίου 2020

Αντιπαράθεση Επιτροπής Αγώνα- Αντιπεριφερειάρχη Υγείας για χώρο καραντίνας σε νεοεισερχόμενους πρόσφυγες

Μοιράσου το άρθρο:

Το θέμα της ενοικίασης χώρου για την «παραμονή νέων αφίξεων μεταναστών», ώστε να εφαρμοστεί έτσι η καραντίνα για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες- μετανάστες σαν μέτρο για την μη εξάπλωση του κορονοϊού, φέρνει σε αντιπαράθεση την Επιτροπή Αγώνα πολιτών και αιρετών και του Αντιπεριφερειάρχη υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Μάλιστα η Επιτροπή Αγώνα ζητά από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου να ανακαλέσει στην τάξη τον Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή με τον τελευταίο να δίνει τη δική του απάντηση.
Παραθέτουμε τις σχετικές ανακοινώσεις:

Συντονιστική Επιτροπή 
Παρακολουθούμε με έκπληξη ένα αντιφατικό τοπίο δηλώσεων ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βρουλή αναφορικά με την εκρηκτική κατάσταση εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών στη Χίο υπό το κράτος της πανδημίας του κορονοϊού !
Ο μεν Περιφερειάρχης κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις κατά της δημιουργίας οποιασδήποτε έστω και προσωρινής δομής αναφέροντας συγκεκριμένα «Οι νεοφανείς δομές καραντίνας οδηγούν σε νέες μόνιμες δομές», ο δε Αντιπεριφερειάρχης μεσολαβεί μαζί τον Δήμαρχο Χίου σε υπόδειξη ιδιωτικού ακινήτου για αυτό το σκοπό και λαμβάνει μάλιστα για αυτές του τις υπηρεσίες και τις δημόσιες ευχαριστίες του κυρίου Μηταράκη.
Ρωτάμε ευθέως! Ο κύριος Βρουλής χαράσσει δική του ανεξάρτητη πολιτική από αυτήν του κυρίου Περιφερειάρχη; Έχει προχωρήσει σε αυτονόμηση της Αντιπεριφέρειας Χίου; Ποια η θέση των δυο άλλων Χιωτών Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων; Ένα είναι σίγουρο! Οι συγκεκριμένες αντιφάσεις ουδόλως βοηθούν το πάνδημο αίτημα των νησιωτών και των Χιωτών για άμεση αποσυμφόρηση των κέντρων λόγω και της πανδημίας, για κλείσιμο των υπαρχόντων δομών ,για καμία νέα δομή κλειστή ή ανοιχτή που μετατρέπει τα νησιά μας σε φυλακές κατατρεγμένων ανθρώπων!
Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη, ακόμα και εάν κριθεί αναγκαίος εκ των πραγμάτων ένας προσωρινός χώρος καραντίνας, στην κυβέρνηση, τον κύριο Μηταράκη και τους υπηρέτες των σχεδίων τους στη Χίο σε αυτούς δηλαδή που στείλανε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στα νησιά μας! Δυστυχώς με δική τους αποκλειστική ευθύνη ισχύει το «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά» Τέλος καλούμε τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου εάν διαφωνεί με τις ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη υγείας να τον επαναφέρει στην τάξη ώστε να μην εκφράζει προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε τον λαό της Χίου ούτε την περιφερειακή αρχή!

Παντελής Βρουλής, Αντιπεριφερειάρχης
Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένταση και διχόνοια στην Περιφερειακή αρχή που ακολουθώ πιστά.
Εγώ μίλησα για χώρο καραντίνας 14 ημερών που επιβάλλουμε ακόμα και σε συμπατριώτες μας που έρχονται από εξωτερικό και Αθήνα, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία.
Τι ακριβώς θέλουν;
Να έρχονται από την Τουρκία νέες αφίξεις που αυτή τη στιγμή βράζει από κορονοϊό και να τους τοποθετήσουμε χωρίς καραντίνα μέσα στη ΒΙΑΛ με κίνδυνο να μεταφέρουν τον ιό και στους υπόλοιπους μετανάστες αλλά και στους εργαζομένους;
Ή μήπως να τους αφήσουμε στο λιμάνι να μεταφέρουν τη νόσο ελευθέρα;
Προπέμπω λοιπόν όσους βάλουν εναντίον μου για δικούς τους λόγους να ακούσουν τι ακριβώς είπα στη δήλωση μου στις 07/04/2020.
Δεν καθυποβάλλομαι από κανέναν και είμαι ενάντια στη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, αλλά ενδιαφέρομαι για χώρους καραντίνας για όσο υπάρχει ο κίνδυνος της πανδημίας χωρίς να είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξω οποιαδήποτε τοποθεσία, κάτι που είναι καθαρά θέμα Υπουργείου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: