Αυστηρή κριτική ΛΑΣ στη Δημοτική Αρχή Χίου για το κλειστό Κέντρο Κράτησης
22 Ιανουαρίου 2021
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αττικής ο Κ. Θεοφιλόπολος – Στο Βόρειο Αιγαίο ο Χρ. Μπόκας
22 Ιανουαρίου 2021

Αντιπεριφερειάρχες Χίου: Μόνο μικρό Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης μεταναστών – Αποσυμφόρηση των νησιών

Μοιράσου το άρθρο:

“Τη χρονική στιγμή που πλέον οι νήσοι θα έχουν μηδενικό μεταναστευτικό πληθυσμό σε συνδυασμό με μηδενικές αφίξεις τότε και μόνο θα μπορέσει να υπάρξει συζήτηση για τη δημιουργία ενός πολύ μικρού χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης σε συμφωνία πάντα με την τοπική κοινωνία”, ανταπαντούν οι Αντιπεριφερειάρχες από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη που είχε δηλώσει έτοιμος για διάλογο.

Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τους Αντιπεριφερειάρχες Χίου, Παντελή Μπουγδάνο,  Νίκο Νύκτα, Παντελή Βρουλή, και Στέλιο Καμπούρη (από αριστερά στη φωτογραφία), δόθηκε μία περίπου ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργού Μετανάστευσης για συναντήσεις μαζί τους αύριο Σάββατο στη Χίο.

Η ανακοίνωση των Αντιπεριφερειαρχών έχει ως εξής:

“Διευκρινίζεται ότι η πρόταση για δημιουργία δομών με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στις νήσους όπως προγραμματίζεται από την Ε.Ε. μας βρίσκει αντίθετους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συζήτηση εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία αποκλειστικά και μόνον χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι μόνιμου κέντρου φιλοξενίας πληθυσμού είναι η ολοκλήρωση της αποσυμφόρησης των νήσων από τον υπερπληθυσμό μεταναστών και η διαρκής φύλαξη των συνόρων.

Τη χρονική στιγμή που πλέον οι νήσοι θα έχουν μηδενικό μεταναστευτικό πληθυσμό σε συνδυασμό με μηδενικές αφίξεις τότε και μόνο θα μπορέσει να υπάρξει συζήτηση για τη δημιουργία ενός πολύ μικρού χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης σε συμφωνία πάντα με την τοπική κοινωνία. Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι υπερδομές φιλοξενίας μεταναστών για μεγάλα χρονικά διαστήματα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα δεν πρέπει να υπάρχουν σε ευαίσθητα γεωγραφικές περιοχές όπως τα νησιά και ο Έβρος”.

Μοιράσου το άρθρο: