Πλατεία, “Ρόδι” και “Χανδρής” για προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Χίο, 23/5
23 Μαΐου 2019
ΕΛΜΕ Χίου: αντιπρόσωποι για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
23 Μαΐου 2019

Χιακή Συμπολιτεία: καταγγέλει τα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια

Μοιράσου το άρθρο:

«Τις τελευταίες ημέρες η τοπική μας κοινωνία γίνεται μάρτυρας μιας σπατάλης πακτωλού χρημάτων στο βωμό της προεκλογικής περιόδου» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας επισημαίνοντας τα «πολυτελή έντυπα», αλλά και «την πλημμυρίδα πληρωμένων καταχωρίσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».
Σημειώνοντας ότι το συνολικό κόστος της εκλογικής εκστρατείας της Χιακής Συμπολιτείας δε θα ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ, ζητά και από τις άλλες παρατάξεις να δηλώσουν δημόσια το ύψος της δικής τους συνολικής δαπάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Πακτωλός χρημάτων αντί επιχειρημάτων;

Τις τελευταίες ημέρες η τοπική μας κοινωνία γίνεται μάρτυρας μιας σπατάλης πακτωλού χρημάτων στο βωμό της προεκλογικής περιόδου.

Πολυτελή (και πανάκριβα) πολυσέλιδα έντυπα, πλημμυρίδα πληρωμένων καταχωρίσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, προσωπικές καμπάνιες υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με διαφημίσεις, φωτογραφίσεις κ.λπ. Αναρωτιέται εύλογα κανείς από πού προέρχεται όλο αυτό το χρήμα που ξοδεύεται αφειδώς.
Ως Χιακή Συμπολιτεία αποφασίσαμε πέρα από τα υποχρεωτικά έξοδα (παράβολα υποψηφίων και εκτύπωση ψηφοδελτίων) το συνολικό κόστος της εκλογικής μας εκστρατείας να μην ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.
Όχι μόνο επειδή το κόστος το καλύπτουν τα μέλη και οι φίλοι της δημοτικής παράταξης από χρήματα που… δεν έχουν, αλλά και γιατί θεωρούμε προκλητικό σε μια εποχή που η κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα να ξοδεύονται ασυλλόγιστα χρήματα για προβολή και διαφήμιση.

Έτσι η Χιακή Συμπολιτεία:
• Διακινεί δυο λιτά έντυπα (ένα έγχρωμο κι ένα ασπρόμαυρο).
• Δεν κάνει πληρωμένες καταχωρήσεις/διαφημίσεις.
• Δεν κάνουμε προσωπικές εκστρατείες προβολής υποψηφίων.
• Ενισχύει, με φειδώ, την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δηλώνουμε ανοιχτά το κόστος της προεκλογικής μας καμπάνιας, που θα επιβεβαιωθεί κι από την υποχρεωτική από το νόμο μετεκλογική μας δήλωση. Προκαλούμε και τις άλλες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο!
Γιατί και σ’ αυτό το σημείο σκεφτόμαστε διαφορετικά. Αντί του πακτωλού χρημάτων προτιμούμε τη δύναμη των επιχειρημάτων!”

Μοιράσου το άρθρο: