Κίνδυνος κατάρρευσης, οδηγίες από τμήμα Χίου ΤΕΕ για αποφόρτιση προφράγματος Σαραπιού Χίου
29 Ιανουαρίου 2019
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Βόρειου Αιγαίου: “η αμαρτία του Σαραπιού συνεχίζεται”
29 Ιανουαρίου 2019

Χιακή Συμπολιτεία: Θα πνίξει κόσμο το «πρώην Φράγμα Σαραπιού»;

Μοιράσου το άρθρο:

Για “πεταμένα εκατομμύρια που αποδεικνύονται επικίνδυνα” κάνει λόγο η Δημοτική Παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας που αναρωτιέται αν “θα πνίξει κόσμο το «πρώην Φράγμα Σαραπιού»;.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υπερχείλισε το λεγόμενο πρόφραγμα Σαραπιού λίγο πριν τα Καρδάμυλα, με τις νεροποντές των τελευταίων ημερών (πάντως όχι «θεομηνίες»). Λόγω της επικινδυνότητας διεκόπη την Παρασκευή η κυκλοφορία στην Ε.Ο Χίου – Καρδαμύλων. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα ημιτελές έργο, παρατημένο για σχεδόν δεκαετία στο έλεος των καιρικών συνθηκών, το οποίο ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Εμπνευσμένο από την τότε νομαρχιακή αρχή Π. Λαμπρινούδη, ουδέποτε ολοκληρώθηκε και παραμένει κουφάρι (όπως τόσα άλλα στη Χίο). Πεταμένα εκατομμύρια που αποδεικνύονται επικίνδυνα.

Εκτιμούμε βεβαίως τις μεγάλες προσπάθειες πολιτικής προστασίας, τροχαίας και πυροσβεστικής για να μην υπάρξουν απευκταίες συνέπειες. Αλλά δεν αρκούν!

Ωστόσο, δημοτική και περιφερειακή αρχή οφείλουν εξηγήσεις. Σοβαρές εξηγήσεις και, επιτέλους, απαντήσεις για άμεσες ενέργειες και μακροπρόθεσμό σχεδιασμό. Παρατημένα στην τύχη τους Φράγμα Κόρης Γεφύρι, τσιμέντωμα Παρθένη και άλλα ημιτελή έργα είναι ωρολογιακές βόμβες.

Δεν υπάρχουν «θεομηνίες», υπάρχουν σφάλματα των ανθρώπων.

Χιακή Συμπολιτεία

Μοιράσου το άρθρο: