Πρόταση Δημάρχου Αν. Σάμου για λειτουργία θαλάσσιου δικτύου των 5 νησιών με ΚΥΤ
1 Απριλίου 2020
39 νεοαφιχθέντες στα Τσόνια-Απολύμανση στο χωριό της Κλειούς
1 Απριλίου 2020

Χίος Μπροστά: Eρώτηση σε Δήμαρχο για χώρο κράτησης νεοεισερχόμενων προσφύγων

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτημα προς το Δήμαρχο Χίου αν θα φέρει το θέμα στο συμβούλιο για να αποφασίσει στο αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για υπόδειξη χώρων κράτησης των νεοεισερχόμενων προσφύγων- μεταναστών από την 1η Απριλίου, ή θα αποφασίσει μόνος του, καταθέτει η παράταξη ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Μάλιστα η παράταξη με άλλο δελτίο τύπου σημειώνει:

«Συνεπείς με τις πάγιες θέσεις μας (λειτουργία μιας και μόνο μονάδας καταγραφής, κλείσιμο ΒΙΑΛ), θεωρούμε ότι είναι λάθος η δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στο νησί μας με το πρόσχημα της υγειονομικής τρέχουσας κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση για το θέμα που τέθηκε, θεωρούμε ότι πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρχει η ευρύτερη σύγκλιση στην οποιαδήποτε απάντηση προς το υπουργείο».
Και καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Καραβασίλη:

“…Προτείνουμε την δημιουργία αμφίδρομου κυκλικού πλωτού δικτύου μεταξύ των 3 νησιών για την συλλογή των νεοεισερχόμενων και την άμεση μετακίνησή τους σε κατάλληλους χώρους που μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα όπως πρόσφατα ισχυρίστηκε το υπουργείο εκτός των νησιών.
Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη, η κατεπείγουσα διερεύνηση και προετοιμασία πλωτού η πλωτών μέσων κατάλληλα εξοπλισμένων με ιατρικές υποδομές και προσωπικό, τα οποία σε καθημερινή βάση (κινούμενα μεταξύ των 3 νησιών),θα χρησιμεύουν ως χώρος καραντίνας για τους φορείς (διαπιστωμένους και πιθανούς) καθώς και για νοσηλεία πιθανών νοσούντων από τον ιό και για την τάχιστη μεταφορά τους , σε αποστειρωμένο κατάλληλο περιβάλλον”.

Μοιράσου το άρθρο: