Διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 στο Βόρειο Αιγαίο
13 Ιανουαρίου 2021
Λέσβος: Πρώτη μέρα του αυστηρού lockdown (video)
13 Ιανουαρίου 2021

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: Υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό

Μοιράσου το άρθρο:

“Η απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου έρχεται να επιβεβαιώσει το δίκαιο των αγώνων της χιακής κοινωνίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της  η Δημοτική Παράταξη «Χίος Μπροστά» σχετικά με την δικαίωση του Δήμου Χίου στην αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου να επιστρέψει το χώρο της ΒΙΑΛ όπου λειτουργεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Χίου.
“Η αρχική αυτή δικαίωση αποδεικνύει ότι μπορούμε και οφείλουμε να διεκδικήσουμε την υλοποίηση του συνόλου των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προασπιστούμε την τοπική κοινωνία και την προοπτική της. Για όλους τους Χιώτες αποτελεί άμεσο στόχο, η πλήρης αποσυμφόρηση του νησιού, η λειτουργία μίας δομής μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση με μέγιστη χωρητικότητα 500 ατόμων.
Καλούμε τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για πλήρες άδειασμα της ΒΙΑΛ μέχρι το Πάσχα και την απόδοση του χώρου της στο Δήμο, όπως και η δικαστική απόφαση ορίζει”, σημειώνει η παράταξη “Χίος Μπροστά”.
“Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι η απροθυμία της δημοτικής αρχής του κ. Κάρμαντζη να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αντί να επιλύει το πρόβλημα συμβάλλει στη μονιμοποίησή του. Ο μόνος δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής στο νησί είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού του Γιάννη Καραβασίλη.

Μοιράσου το άρθρο: