«Το Δεινοθηρίο της Λέσβου» στην Πέτρα
18 Ιουλίου 2019
Κλείσιμο δρόμου λόγω έργων: Φανάρια Βαξάλη έως οδό Ράμνης
18 Ιουλίου 2019

Χρηματοδότηση υπ. Δικαιοσύνης για το κτήριο του Πρωτοδικείου Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης. Η σύσκεψη είχε ως θέμα το πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου.
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε στον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι αφενός η κατάσταση του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου είναι άσχημη, και αφετέρου τόνισε ότι θα πρέπει να επανεκκινηθεί η διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ασχέτως της κατάληξης που θα έχει η δικαστική διαδικασία με τον προηγούμενο ανάδοχο του έργου, που έχει κριθεί έκπτωτος.


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρας, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα ενέκρινε άμεσα χρηματοδότηση ύψους 200.000 ΕΥΡΩ για την κτηριακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου, ενώ ανέλαβε να διερευνήσει τα δεδομένα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο κ. Μηταράκης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Η αναβάθμιση των υποδομών της Χίου είναι βασική προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης. Στόχος μας είναι το νησί μας να έχει σύγχρονο και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο. Στα πλαίσια αυτά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενέκρινε σήμερα χρηματοδότηση ύψους €200.000 για την αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου, ενώ ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο χρονικό διάστημα όπου θα έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να δρομολογηθεί η επανέναρξη αυτού του έργου. Βήμα – βήμα προσπαθούμε να βάλουμε τη Χίο στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής. Τώρα μπορούμε!»

Μοιράσου το άρθρο: