Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: ξεκίνημα με Ερνστ Λιούμπιτς
23 Οκτωβρίου 2020
Διαδικτυακή εκδήλωση για σύνορα και εθνικισμό από Δημοτική παράταξη “Χιακή Συμπολιτεία”
23 Οκτωβρίου 2020

Διαμαρτυρία Τοπικού Συμβουλίου Βολισσού Χίου για επιλογή βιολογικού

Μοιράσου το άρθρο:

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ να αγνοήσει την ομόφωνη απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου στη Βολισσό για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού και να επιμείνει στις προειλημμένες δικές του επιλογές, εκφράζει με σχετική ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού.

Παράλληλα διαμαρτύρεται για την άρνηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου να δεχθεί τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως πρότεινε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Οι επιστήμονες της ΔΕΥΑΧ δεν έχουν το μονοπώλιο της επιστημονικής γνώσης, ούτε την αποκλειστικότητα του ειδικού. Στη συνέλευση της Βολισσού το συμπέρασμα που προέκυψε δεν ήταν προϊόν μιας απλής, αλλά δήθεν εξωπραγματικής, επιθυμίας των κατοίκων. Οι απόψεις των Βολισσιανών ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένες και οι αιτιάσεις της ΔΕΥΑΧ καταρρίφθηκαν μία προς μία από τους παριστάμενους εξαίρετους επιστήμονες», αναφέρει η Κοινότητα Βολισσού.

«Όσον αφορά το επιχείρημα περί οικονομικού κόστους ακόμη κι’ αν υπάρξει μικρή επιβάρυνση θα είναι τόσο μικρή (σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την προμελέτη και αυτά που είπαν οι μελετητές στη συνέλευση) που θα ήταν αδιανόητο να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι με ένα έργο στηριγμένο σε λανθασμένες επιλογές, αντί να επωφεληθούν από ένα έργο με σωστές προδιαγραφές», συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Δεν αξίζει άραγε η Βολισσός ένα μικροποσό που θα λύσει τα προβλήματα; Δεν το αξίζει η προικισμένη με την περίφημη «ρήτρα Αμανής» περιοχή της ΒΔ Χίου;”, ρωτά το Τοπικό Συμβούλιο θυμίζοντας την απόφαση που το 2013 είχε πάρει το τότε Δημοτικό Συμβούλιο για ειδική στήριξη της πιο αραιοκατοικημένης και γηρασμένης περιοχής στη Χίο.
Καλεί δε «τη ΔΕΥΑΧ να επανεξετάσει την απόφασή της» και το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Μοιράσου το άρθρο: