Λιμάνι Χίου: Ασκηση εξουδετέρωσης εκρηκτικού μηχανισμού
30 Ιουλίου 2019
Διάπλους στη μνήμη του Αγίου Στεφάνου στην Ελάτα Χίου, 1/8
30 Ιουλίου 2019

Διάσωση προσφύγων- μεταναστών σε Οινούσσες και Αγία Ελένη

Μοιράσου το άρθρο:

Εξι πρόσφυγες- μετανάστες εντόπισαν πρωινές ώρες της Τρίτης, 30 Ιουλίου 2019, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης ν. Χίου να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Ανάλογο περιστατικό αλλά με 28 πρόσφυγες- μετανάστες σημειώθηκε πρωινές ώρες Δευτέρας, 29/7/19.
Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, από το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: