Φίλοι Μονοπατιών Χίου- πεζοπορία στο φαράγγι των Καμπιών
19 Μαρτίου 2019
ΛΑΣ, πρώτοι υποψήφιοι σε Δήμο Χίου και Περιφερειακή Ενότητα Χίου
19 Μαρτίου 2019

Δίκτυο Πολιτών Χίου, ερωτήματα για τις αποζημιώσεις λόγω προσφυγικού

Μοιράσου το άρθρο:

“Θεωρούμε αδιανόητο στην γειτονική Λέσβο να έχει εγκριθεί και η δεύτερη δόση αποζημιώσεων και στην Χίο να μην έχει προχωρήσει τίποτα με απόλυτη ευθύνη του Δήμου Χίου”, αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση το Δίκτυο Πολιτών Χίου (ο δημοτικός συνδυασμός που θα κατέλθει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Χίου και υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) και ζητά να δοθούν απαντήσεις στους δημότες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μια από τις βασικές αρχές του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ είναι η ουσιαστική συμβολή στη διαχείριση του προσφυγικού / μεταναστευτικού ρεύματος με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Είναι όμως δεδομένο για εμάς ότι η διαχείριση της υπαρκτής προσφυγικής κρίσης οφείλει να γίνεται με τέτοιους τρόπους ώστε να νοιώθουν οι συμπολίτες μαςασφάλεια και να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα τους .
Ένα πολύ μεγάλο θέμα που έχει απασχολήσει απολύτως δικαιολογημένα τους συμπολίτες μας είναι οι αποζημιώσεις όσων έχουν πληγεί από ζημιές και φθορές της περιουσίας τους.
Θεωρούμε αδιανόητο στην γειτονική Λέσβο να έχει εγκριθεί και η δεύτερη δόση αποζημιώσεων και στην Χίο να μην έχει προχωρήσει τίποτα με απόλυτη ευθύνη του Δήμου Χίου.

Από τον Οκτώβριο του 2018 το Υπουργείο ΜεταναστευτικήςΠολιτικής έχει ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις από τον Δήμο Χίου για να προχωρήσει η διαδικασία και ο Δήμος δεν έχει επανέλθει ποτέ με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να μην αποζημιώνονται.
Επειδή ακούμε πολλά λόγια και συνήθως η μετατόπιση ευθυνών είναι εύκολη για να απαλλαγούμε από τις δικές μας ευθύνες,περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις που οφείλονται στους Δημότες της Χίου .

Μοιράσου το άρθρο: