Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στο Ίππειος
23 Νοεμβρίου 2020
Το Δίκτυο Πολιτών Χίου καταγγέλλει τις ενέργειες Δήμου για μετακίνηση καθαριστριών
23 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Χίου: Oι αντιπολιτευόμενοι υπερψήφισαν μεγαλύτερες εκπτώσεις στα ανταποδοτικά τέλη

Μοιράσου το άρθρο:

Μεγαλύτερη μείωση των ανταποδοτικών τελών για το 2021, από τις προτεινόμενες της Δημοτικής Αρχής Χίου, ψήφισε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχετικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου την περασμένη Παρασκευή, 20/11).
Συγκεκριμένα με ψήφους 17 υπέρ και 11 κατά υπερψηφίστηκε η πρόταση των συνδυασμών: “Συμμαχία Αξιών”, “Πρωτοβουλία για τη Χίο”, “Χίος Μπροστά”, “Δίκτυο Πολιτών” και “Χιακή Συμπολιτεία”, ενώ διαφορετική πρόταση με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Με κοινό δελτίο τύπου οι 5 δημοτικές παρατάξεις, σημειώνουν, “…τείχος στην αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων, που μαζεύει ο Δήμος από τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών όρθωσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
…Η πολύ μεγάλη αύξηση των τετραγωνικών μέτρων, που έχουν δηλωθεί φέτος, αυξάνει τα τετραγωνικά μέτρα και οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη για μεγαλύτερες επιφάνειες. Έτσι θα συσσωρευθεί ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα, μέσα στο 2021, γεγονός ,που από μόνο του είναι πρόκληση στη συνετή διαχείριση, χωρίς να σκορπιστεί σε δαπάνες φιγούρας ή ρουσφετολογική διαχείριση,” επισημαίνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Να σημειώσουμε ότι από πλευράς Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Χιακή Συμπολιτεία
“Θεωρούμε, στην παρούσα φάση, ότι μια ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών (τα οποία ας μην ξεχνάμε είχαν υπέρογκα αυξηθεί τα προηγούμενα χρόνια) είναι απολύτως αναγκαία για κοινωνικούς λόγους”, σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας αιτιολογώντας την ψήφο του εκπροσώπου της, μαζί με τις άλλες 4 δημοτικές παρατάξεις.

Λαϊκή Συσπείρωση
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:
“… Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε καταρχήν ότι η μείωση των ανταποδοτικών τελών είναι κυρίως απόφαση πολιτική και όχι τεχνοκρατική. Σε κάθε περίπτωση στις σημερινές συνθήκες, ότι η προτεινόμενη μείωση της δημοτικής αρχής των περίπου 10% για κατοικίες και 20 % για επαγγελματική χρήση είναι πολύ μικρή.
Από την εισήγηση της υπηρεσίας δηλώνεται, ότι μόνο από τις χειρόγραφες δηλώσεις των συμπολιτών μας που είναι 2.655 θα προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός τ.μ. . Επιπλέον δε, έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά 32.788 δηλώσεις.( Για ηλεκτροδοτούμενα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα)που θα επεξεργαστούν…
Γι αυτούς τους λόγους καταθέσαμε ξεχωριστά την πρόταση μας την οποία και ψηφίσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση.”

Μοιράσου το άρθρο: