ΚΥΤ ΒΙΑΛ: Ράβουν μάσκες – Ασπίδα για τον κορονοϊό
23 Νοεμβρίου 2020
Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου (audio)
23 Νοεμβρίου 2020

Δημοτική Αρχή Χίου: “Κινήσεις εντυπωσιασμού η πρόταση αντιπολιτεύσεων για ανταποδοτικά”

Μοιράσου το άρθρο:

«Για ετερόκλητη σύμπραξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης», κάνει λόγο η Δημοτική Αρχή Χίου, που στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής είδε να υπερψηφίζεται πρόταση 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μεγαλύτερη έκπτωση στα ανταποδοτικά τέλη.
Η Δημοτική Αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη, αποδίδει την δυνατότητά της να προτείνει μειώσεις στα ανταποδοτικά «ως αποτέλεσμα της νοικοκυρεμένης και χρηστής διαχείρισης μόλις ενός έτους». Χαρακτηρίζεται δε η κίνηση των συνδυασμών της αντιπολίτευσης ως «ανεπαρκείς προτάσεις εντυπωσιασμού», παρ’ όλο που η πρότασή τους υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οπότε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα αντιδράσει η Δημοτική αρχή στην απόφαση για μεγαλύτερη μείωση στα ανταποδοτικά, κυρίως λόγω της αύξησης των τετραγωνικών μέτρων που δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Δεν προκαλεί έκπληξη η ετερόκλητη σύμπραξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που εδώ και ένα χρόνο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα – ελέω εκλογικού νόμου – και της εφαρμογής της απλής αναλογικής θα ήθελαν να κλείσει ο Δήμος… χθες.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους και έπειτα από πολλά χρόνια, πρότεινε γενναία μείωση των ανταποδοτικών τελών ύψους περίπου 755.000 ευρώ, ως αποτέλεσμα της νοικοκυρεμένης και χρηστής διαχείρισης μόλις ενός έτους.
Ωστόσο, αντί να επικροτηθεί αυτή η προσπάθεια από τις αντιπολιτεύσεις, αφού τόσα χρόνια και η απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες δεν μείωσαν ούτε ένα ευρώ τα ανταποδοτικά, έρχονται τώρα εκ του ασφαλούς δημαγωγικά, υποκριτικά και λαϊκιστικά να ψέξουν και να υποβαθμίσουν τη μείωση αυτή, καθώς βέβαια δεν έχουν την ευθύνη διοίκησης, αλλά ενδιαφέρονται αποκλειστικά στη δημιουργία προβλημάτων με ανεπαρκείς προτάσεις εντυπωσιασμού, λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς και φυσικά με απώτερο στόχο και σκοπό να μη μας αφήσουν να διοικήσουμε.
Παρόλα αυτά εμάς, δεν μας αγγίζει τίποτα. Προχωράμε ασταμάτητα και δημιουργικά. Δεν θα επιτρέψουμε το γκρέμισμα σε κανέναν. Αλλάζουμε τη Χίο μέρα με τη μέρα διοικώντας την στιβαρά έντιμα και αποτελεσματικά.
Οι Χιώτισσες και οι Χιώτες και μνήμη έχουν και κρίση και αυτό το αποτυπώνουν σωστά στην επιλογή τους και τώρα και στα επόμενα χρόνια”.

Μοιράσου το άρθρο: