Συγχαρητήρια επιστολή στον Βολισσιανό νέο υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ
13 Αυγούστου 2020
Επιμελητήριο Χίου: Κλειστό δύο εβδομάδες λόγω κορονοϊού
13 Αυγούστου 2020

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για οστεοπόρωση στα Ψαρά από Περιφέρεια Β. Αιγαίου και Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Μοιράσου το άρθρο:

Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας ξεκινά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αφετηρία τον Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών, σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, “η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών προσπαθεί να υλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα και να συμβάλλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας υγείας”.
Έτσι, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Αυγούστου θα παρευρεθεί ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας- Ιατρός Παντελής Βρουλής, καθώς και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας του νησιού, για δωρεάν εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους με θέμα την οστεοπόρωση, με το μηχάνημα SAHARA του ΕΔΔΥΠΠΥ.
“Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψή της είναι πολύ σημαντική.
Η προσέλευσή των πολιτών στην υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοπόρωσης θα μας δώσει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας”, σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Βρουλής.

Μοιράσου το άρθρο: