Νέα μετακίνηση προσφύγων από Μόρια
6 Νοεμβρίου 2019
Πρόταση για παραχώρηση στην ΑΕΝ το κτίριο του ΠΟΝ Χίου
6 Νοεμβρίου 2019

ΕΛΜΕ Χίου: καταγγελία για κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια

Μοιράσου το άρθρο:

Τη διαμαρτυρία της για τα κενά που υπάρχουν σε Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκφράζει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ.
Όπως αναφέρει τα κεντά σε γενική αγωγή είναι 20, στην εδική αγωγή 4 και στην παράλληλη στήριξη επίσης 4 κενά, ενώ στο Μουσικό Σχολείο υπολείπονται 259 ώρες μουσικής ειδίκευσης.
Η απουσία αυτού του προσωπικού, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, έχει ως αποτέλεσμα, να μην έχει διδαχθεί μέχρι σήμερα ούτε μία ώρα στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα «Οικονομία» και «Κοινωνιολογία» του Εσπερινού Γυμνασίου καθώς και στην «Πληροφορική» του Γυμνασίου Ψαρών και να μη διδάσκονται καμία ξένη γλώσσα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία των Οινουσσών.

φώτο ΑΡΧΕΙΟΥ

Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΙΟΥ

Διαμαρτυρία για τα κενά των σχολείων της ΔΔΕ Χίου

            Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπάρχουν πανελλαδικά περί τα 2000 κενά. Στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου τα δηλωμένα κενά ανέρχονται:

  • στην γενική αγωγή σε 15 πλήρους ωραρίου και 5 μειωμένου ωραρίου
  • στην ειδική αγωγή σε 3 πλήρους ωραρίου και 1 μειωμένου ωραρίου
  • στην παράλληλη στήριξη 4 κενά
  • στο Μουσικό Σχολείο 259 ώρες μουσικής ειδίκευσης

Η απουσία αυτού του προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα:

  • μέχρι σήμερα να μην έχει διδαχθεί ούτε μία ώρα στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα «Οικονομία» και «Κοινωνιολογία» του Εσπερινού Γυμνασίου καθώς και στην «Πληροφορική» του Γυμνασίου Ψαρών
  • να μη διδάσκονται καμία ξένη γλώσσα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία των Οινουσσών

Θεωρούμε δυσμενή εξέλιξη ότι μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει επιτρέψει να δηλωθούν κενά για την ενισχυτική διδασκαλία των ΕΠΑΛ (εκπαιδευτικό προσωπικό και ψυχολόγοι) και τη στελέχωση των δομών εκπαίδευσης των προσφύγων (ΖΕΠ και ΔΥΕΠ).

Η ΕΛΜΕ Χίου θεωρεί εμπαιγμό από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση:

  • των διορισμών στην Ειδική Αγωγή
  • της ανακοίνωσης της κατανομής των θέσεων ανά βαθμίδα και ειδικότητα και
  • της σύστασης οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης

Στην κατεύθυνση του εμπαιγμού και του στρουθοκαμηλισμού εντάσσεται ο λόγος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που παραπέμπει τους διορισμούς στη Γενική Αγωγή για το 2021, χωρίς να διευκρινίζεται ούτε ο αριθμός των διορισμών, ούτε αν τα κριτήρια διορισμών θα παραμείνουν τα ίδια.

Για την ΕΛΜΕ Χίου η χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών βεβαιώνεται από την πληθώρα κενών που καταγράφονται με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια και τον αριθμό των αναπληρωτών που κάθε χρόνο καλούνται να αναπληρώσουν τον εαυτό τους. Δεν είναι κανονικότητα, στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, να εργάζονται περί τους 100 αναπληρωτές όταν οι μόνιμοι δεν φτάνουν τους 400.

Για το Δ.Σ.

Μοιράσου το άρθρο: