Δικαστική απόφαση υπέρ του Δήμου Χίου για επιστροφή χώρου του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ
12 Ιανουαρίου 2021
Σήμερα το πρωί οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης (video – εικόνες)
12 Ιανουαρίου 2021

Επιτάχυνση ενεργειών για νέα κλειστή – ελεγχόμενη δομή στη Χίο

Μοιράσου το άρθρο:

Επιταχύνεται ο σχεδιασμός για νέα κλειστή/ ελεγχόμενη δομή στη Χίο, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου όπου καλείται το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου να επιστρέψει στον Δήμο Χίου την έκταση της ΒΙΑΛ, στην οποία στεγάζεται σήμερα το ΚΥΤ Χίου, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου.
Τονίζοντας ότι η νέα «δομή δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις δυσκολίες που δημιούργησε η ΒΙΑΛ», ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Νότης Μηταράκης δήλωσε:
«Είχα δεσμευθεί προεκλογικά το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, καθώς η θέση της δομής εντός αστικού ιστού εμφανώς δημιουργούσε προβλήματα. Δομή που ως γνωστόν κατασκευάστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόφαση επιταχύνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της δημιουργίας κλειστής / ελεγχόμενης δομής. Δομής που θα ανταποκρίνεται στις απαραίτητες προδιαγραφές αξιοπρεπούς προσωρινής διαβίωσης αιτούντων άσυλου και στις προδιαγραφές ασφαλείας προς όφελος των διαμενόντων, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Δομής που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις δυσκολίες που δημιούργησε η ΒΙΑΛ.
Η νέα δομή θα πρέπει να λειτουργήσει εντός 2021. Το Υπουργείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές & νομικές ενέργειες για το ομαλό κλείσιμο της ΒΙΑΛ, όταν λειτουργήσει η κλειστή / ελεγχόμενη δομή.»

Μοιράσου το άρθρο: