Αιμοδοσία από το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου
20 Μαρτίου 2019
Ξεμπλοκάρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ το φράγμα Κόρης Γεφύρι
21 Μαρτίου 2019

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη προς το ΥΠΕΣ για αδειοδότηση μονάδας καύσης φυτικών ελαίων στη Λαγκάδα

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυτικών ελαίων στον κόμβο του περιφερειακού για το χωριό της Λαγκάδας, κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι παρά την αρνητική γνωμοδότηση των αρμόδιων οργάνων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για λόγους τόσο αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της περιοχής όσο και μικρής απόστασης της μονάδας από τον οικισμό της Λαγκάδας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έστειλε, όπως έχει τη δυνατότητα από το νόμο, το φάκελο της αδειοδότησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ).
Επιπλέον, τίθεται το ζήτημα του αν ακολουθήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωσης του κοινού.
Καταλήγοντας, ο βουλευτής, που είχε δηλώσει στη Λαϊκή Συνέλευση του χωριού ότι άμεσα θα καταθέσει τη σχετική ερώτηση,  ρωτάει τον κ. Υπουργό αν προτίθεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να επανεξετάσει την αδειοδότηση του έργου, προκειμένου αφενός να διερευνηθεί η πληρότητα του φακέλου και η καταλληλότητα της χωροθέτησης της μονάδας στη συγκεκριμένη περιοχή και αφετέρου να διασφαλιστεί η ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Μιχαηλίδης Ανδρέας_ερώτηση Περιβαλλοντική αδειοδότηση στη Λαγκάδα 20-3-2019

Μοιράσου το άρθρο: