Λέσβος: Περιορισμό στην κίνηση μεταναστών ζητούν οι φορείς
23 Σεπτεμβρίου 2020
Λυόμενες αίθουσες από την ΚΤΥΠ στο δήμο Δ. Λέσβου για τα σχολεία του Πολιχνίτου
23 Σεπτεμβρίου 2020

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για πορεία του έργου αναβάθμισης αεροδρομίου Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με το αεροδρόμιο της Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση συνυπογράφεται από τον αρμόδιο τομεάρχη της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκο Παππά.

Η ερώτηση καταρχάς περιγράφει τους λόγους για τους οποίους η αναβάθμιση του αερολιμένα Χίου αποτελεί ύψιστη κοινωνική, συγκοινωνιακή, αναπτυξιακή και οικονομική αναγκαιότητα για το νησί, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο «Μνημόνιο Συνεργασίας» που υπεγράφη στις 18 Μαΐου 2018 με πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Δήμο Χίου, το οποίο και καθορίζει επακριβώς τα έργα και τις διαδικασίες που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ο κάθε συμβαλλόμενος.

“Όμως, τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στις διάφορες διαδικασίες, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στη δυνατότητα απορρόφησης των (απολύτως απαραίτητων) ευρωπαϊκών πόρων. Παράλληλα, η πληροφόρηση γύρω από την πορεία του έργου είναι αποσπασματική και εν γένει προβληματική, καθώς το Υπουργείο δεν έχει προβεί σε επίσημη και αναλυτική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πορεία υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα του έργου”, σημειώνεται στο κείμενο που καταλήγει με ερώτηση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς “τον αρμόδιο Υπουργό για τις διαδικασίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί με ευθύνη του Υπουργείου αναφορικά με το έργο βελτίωσης και αναβάθμισης του Κρατικού Αερολιμένα Χίου, για το ακριβές χρονοδιάγραμμα και τον προγραμματισμό όλου του επικείμενου διαστήματος, για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις και δεν θα κινδυνεύσει η συγχρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και για τον εκτιμώμενο χρόνο έναρξης των κυρίων εργασιών, δηλαδή επέκτασης του αεροδιαδρόμου και αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων”.

Μοιράσου το άρθρο: