Επιχορήγηση Δήμου Χίου €2,3 εκ. για εξόφληση οφειλών
24 Ιουνίου 2020
Πλουσιο πολιτιστικό καλοκαίρι -Δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη τη Λέσβο
24 Ιουνίου 2020

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για ενίσχυση πυρασφάλειας και δασών Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Με θέμα την ενίσχυση της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας του νησιού της Χίου, βουλευτές του ΚΚΕ με πρωτοβουλία της βουλευτή Λέσβου Μαρίας Κομνηνάκα, κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στον Υπουργό προστασίας του Πολίτη.
“…Η έλλειψη προσωπικού και υποδομών έχει οδηγήσει στο να παραμένουν ακάλυπτες ολόκληρες περιοχές με αστικούς ιστούς, ξενοδοχειακές μονάδες δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες. Απροστάτευτοι είναι και οι ορεινοί όγκοι του Πελιναίου και της Αμανής με μεγάλο και δύσκολο οδικό δίκτυο, που απαιτεί για να φτάσεις στα Νενητούρια 1 ώρα και 1,30 ώρα από τη Βολισσό.

Η πρόσφατη πυρκαγιά στην ηρωική Νήσο των Ψαρών (6-6-20) ανέδειξε την άμεση αναγκαιότητα σύστασης εποχικού κλιμακίου για την αντιπυρική περίοδο, όπως και στις Οινούσσες”, σημειώνεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ.

Επίσης με αφορμή γεγονότα πυρκαγιών κοντά στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, επισημαίνεται η ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και λόγω του ότι η περιοχή γειτνιάζει με τα μαστιχοχώρια.

Έτσι στην ερώτηση σημειώνονται τα εξής:
“Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προσλάβει προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις και των πυροσβεστικών υπηρεσιών της νήσου Χίου.
Προτίθεται η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επάρκεια οι ανάγκες πυροπροστασίας και δασοπροστασίας του νησιού, να αναβαθμίσει σε Α΄ τάξης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Αρμολίων και Καρδαμύλων σε Δ΄ τάξης Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Καθώς και αν προτίθεται να ιδρύσει πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή της Βολισσού και να συστήσει εποχικά κλιμάκια στα Ψαρά και τις Οινούσσες.
Με 2η επίσης ερώτηση ζητείται να ενισχυθεί η Π.Υ. Χίου, με όχημα αστικού τύπου χωρητικότητας 5 τόνων νερού.

Μοιράσου το άρθρο: