Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οδηγία για καταστήματα λόγω άφιξης “Salamis Filoxenia”
24 Ιουλίου 2019
Συνάντηση Ν. Μηταράκη με Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. για συντάξεις χηρείας
24 Ιουλίου 2019

Έτοιμοι για μπάρκο οι μηχανικοί της ΑΕΝ Χίου- τιμήθηκε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος

Μοιράσου το άρθρο:

Τα πτυχία αποφοίτησής τους από την Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού της Χίου, έλαβαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Ακαδημία, το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2019 οι 32 τελειόφοιτοι μηχανικοί.
Τα πτυχία παρέδωσαν στους «τρίτους» Μηχανικούς, ο διοικητής της σχολής Γιάννης Μάργαρης και η τέως διοικήτρια Μαρία Κατσάρη, παρουσία εκπροσώπων όλων των αρχών του νησιού, των εκπαιδευτικών της σχολής, των οικογενειών και φίλων των αποφοίτων.

Χαιρετισμό εκ μέρους των πτυχιούχων, έχοντας την καλύτερη επίδοση, απηύθυνε ο Παντελής Κριτούλης. Μάλιστα την ώρα που ανέβηκε στο βήμα, η κόρνα του πλοίου της γραμμής συνόδευσε το χαιρετισμό του, σαν ένας καλός οιωνός για τα ταξίδια όλων!
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού που εξήραν την εμπορική ναυτιλία. Επίσης χαιρετισμό κλήθηκε και απηύθυνε ο περιφερειακός διοικητής Βορείου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Σκανδάλης.
Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Βίκτωρας Μπουμπάρης ως πρώτος πτυχιούχος δόκιμος μηχανής της Ακαδημίας, με έτος απόκτησης πτυχίου το 1968.

Ακολούθησε η βράβευση του τιμώμενου προσώπου της βραδιάς, του Καρδαμυλίτη εφοπλιστή καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αφού αναφέρθηκε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα το πώς προωτομπάρκαρε στα 18 του χρόνια για να «μουντζαλώσει» το ναυτικό του φυλλάδιο· επισήμανε τον κίνδυνο αφελληνισμού της ελληνικής ναυτιλίας και την ανάγκη να στηριχτούν οι νέοι και νέες για να στραφούν και πάλι στο ναυτικό επάγγελμα.
Για τον κ. Παναγιώτη Τσάκο μίλησε ο διοικητής της σχολής κ. Μάργαρης παρουσιάζοντας την προσωπικότητά του μέσα από δικές του συνεντεύξεις και λόγια και χαρίζοντας του ένα τιμόνι πλοίου και το θυρεό της ΑΕΝ Μηχανικών για να ανταποδώσει ο κ. Τσάκος με το βιβλίο “ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΛΟΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- Εύξεινος Πόντος” της  Ειρήνης Σαρόγλου- Τσάκου M.D. (Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς) καθώς και το θυρεό του Ομίλου Τσάκου.
Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές διακρίσεις σε σπουδαστές που αρίστευσαν, μαζί με το θυρεό της Ακαδημίας, καθώς και χρηματικά έπαθλα και συγκεκριμένα:
Ο Παντελής ΚΡΙΤΟΥΛΗΣ και ο Μενέλαος ΚΥΛΛΗΣ από την  εταιρεία GASLOG LNG SERVICES LTD.
Ο Γρηγόρης ΠΙΤΣΩΝΗΣ και ο Νίκος ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, από την εταιρεία TSAKOS COLUMBIA SHIPMANAGEMENT “TCM” S.A..
Χρηματικό έπαθλο έλαβε και ο Θεοδόσης ΜΟΥΣΤΡΙΔΗΣ.

Μοιράσου το άρθρο: