Στην Τήνο, ως εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ ο Αν. Μιχαηλίδης
14 Αυγούστου 2019
«Στο φως του φεγγαριού» με ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους στη Χίο
15 Αυγούστου 2019

Φίλοι Μονοπατιών Χίου: 4η Πεζοπορία στην αυγουστιάτικη πανσέληνο

Μοιράσου το άρθρο:

Οι «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» συνεχίζουν την παράδοση και διοργανώνουν και φέτος την 4η πεζοπορία υπό το φως της πανσελήνου την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019.
Η διαδρομή που επιλέχθηκε έχει μήκος περίπου 6,5 χιλιόμετρα και είναι μέτριας δυσκολίας, με αναμενόμενο χρόνο πορείας τις 2,5 – 3 ώρες. Ωστόσο επειδή ένα μεγάλο μέρος της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί βράδυ, η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους.
Αφετηρία της διαδρομής θα είναι τα Νένητα.
Χωρισμένοι σε 2 ομάδες, οι πεζοπόροι θα κατηφορίσουν προς την Βοκαριά απολαμβάνοντας την ανατολή του φεγγαριού πάνω από τα μικρασιατικά παράλια. Στη συνέχεια θα περπατήσουν σχεδόν παράλληλα στην θάλασσα υπό το φως της πανσελήνου μέχρι το χωριό Καταρράκτης.
Για την διευκόλυνση των πεζοπόρων, την δημιουργία ομαδικού κλίματος, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της συγκεκριμένης δράσης, η μετακίνηση προς Νένητα και η επιστροφή από τον Καταρράκτη θα γίνουν με μισθωμένο λεωφορείο.
Πληροφορίες
Συγκέντρωση: Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 18:00 στο Δημαρχείο Χίου.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 50 άτομα.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (με βάση λίστα κρατήσεων).
Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι, φακός κεφαλής, μπατόν, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα).

Μοιράσου το άρθρο: