Κρυμμένος σε βαλίτσα επιχείρησε να ταξιδέψει από Χίο σε Πειραιά
21 Ιουλίου 2019
Γ.Κουμουτσάκος: “Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που παραμένει εκρηκτικό”
21 Ιουλίου 2019

Η Χίος τιμά την Αγία Μαρκέλλα, πεζοί προσκυνητές στο Ιερό Προσκύνημα

Μοιράσου το άρθρο:

Τη μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος, γιορτάζει η Εκκλησία μας την 22α Ιουλίου και με ιδιαίτερη ευλάβεια στον τόπο του Μαρτυρίου της, στο Ιερό Προσκύνημά της, στη Βολισσό της Χίου.
Κατά τον φετινό εκκλησιαστικό εορτασμό, θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
Την Κυριακή μετά το Μέγα Εσπερινό θα ακολουθήσει Αγρύπνια στην εκκλησία της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ το πρωί της Δευτέρας μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει η Ιερά Λιτανεία της θαυματουργής Εικόνας της στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος.

Πεζή στην Αγία
Στο Ιερό Προσκύνημα αυτό το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου προσέρχονται πλήθη πιστών για να εκφράσουν την πίστη και την ευσέβειά τους.
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να φτάσουν στο ιερό προσκύνημα πεζή από την πόλη της Χίου, μια απόσταση περίπου 44 χιλιομέτρων. Ξεκινώντας από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου για να φθάσουν ξημερώματα στην Αγία Μαρκέλλα.
Για το σκοπό αυτό, συνεργεία από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, θα προσφέρουν νερό και αναψυκτικά στους πεζοπόρους στα σημεία επί της εθνικής οδού Χίου- Βολισσού: Γιαννάκι, Κόμβος Σιδηρούντας και μετά τη Βολισσό (που απέχει 8 χιλιόμετρα από το Ιερό Προσκύνημα).
Επίσης συνεργείο του παραρτήματος Χίου του Ελληνικού ερυθρού Σταυρού θα διανέμει νερό και μπανάνες στη διασταύρωση των Διευχών.
Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό αντιπυρικής προστασίας στα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ  εκτός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είναι σε επιφυλακή, υπάρχουν και συνεργεία από τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας- δασοπυρόσβεσης Ομικρον, Αγ. Γεωργίου Συκούση και Λιθίου.

Αυξημένα είναι επίσης τα μέτρα της τροχαίας καθ’ όλη τη διαδρομή.
Συνιστάται έτσι τους προσκυνητές που πεζή θα θελήσουν να φθάσουν στο Ιερό Προσκύνημα:
Να κινούνται στο άκρο της οδού, σε μονό στοίχο και αντίθετα προς την κατεύθυνση των οχημάτων.
Κατά τη μετακίνησή τους, τις νυχτερινές ώρες, να έχουν μαζί τους φακό (ή να κάνουν χρήση του κινητού τους χωρίς να ρίχνουν το φως στα μάτια των οδηγών) και να φέρουν ρούχα ανοιχτόχρωμα ή με αντανακλαστικά στοιχεία.

Στους εποχούμενους:
• Να κινούνται με μικρές ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν συναντούν πεζούς.
• Να φορούν τη ζώνη ασφαλείας ή το προστατευτικό κράνος, αντίστοιχα.
• Να μην προβαίνουν σε αντικανονικά προσπεράσματα.
• Να μην παραβιάζουν την προτεραιότητα.
• Να κινούνται στο δεξιό άκρο της οδού.
• Να μην οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.
• Να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία που να καθιστούν δυσχερή την κυκλοφορία των λοιπών αυτοκινήτων και τη διέλευση λεωφορείων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Μοιράσου το άρθρο: