Συντονίζεται το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου
18 Φεβρουαρίου 2021
Αν. Μιχαηλίδης: Εικόνα εγκατάλειψης δίνει η Χίος με τους εμβολιασμούς
18 Φεβρουαρίου 2021

Η Μόστρα στα Θυμιανά Χίου ανεβαίνει… αλλιώς! Αποκριάτικες δράσεις διαδικτυακά

Μοιράσου το άρθρο:

Στα Θυμιανά της Χίου την Τυρινή Παρασκευή λένε πως ανεβάζουν τη Μόστρα, για να την «κατεβάσουν» την Τυρινή Κυριακή με την ολοκλήρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Φέτος ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θυμιανών (ΜΕΟΘ), που διοργανώνει ένα έθιμο που χάνεται στα χρόνια του μεσαίωνα, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα με τον κορονοϊό παρουσιάζει την “e-Μostra αλλιώς”!
Κόντρα στους καιρούς, ο ΜΕΟΘ έρχεται να αναβιώσει την αποκριάτικη γιορτή μέσω του διαδικτύου. Από τις 20 Φεβρουαρίου ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την Τυρινή Κυριακή, μέχρι τις 14 Μαρτίου 2021. Κάθε μέρα υπόσχεται ότι θα έχει και μια έκπληξη!

Εκπαιδευτικά προγράμματα, live streaming, Μόστρες παρελθόντων ετών, αποκριάτικες χορευτικές παραστάσεις, Βεγγέρες μνήμης, Μόστρα αναμνήσεις Podcast και DJ e- Mostra party, παιχνίδια και άλλα θα παρουσιάζονται διαδικτυακά.
Ταυτόχρονα στο χωριό των Θυμιανών και στην πόλη της Χίου θα εμφανίζονται θεματικές γωνιές που περιμένουν από τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους να τις ανακαλύψουν.
Καθημερινό ραντεβού με την “e-Mostra αλλιώς στις 7.30 μ.μ., μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.meoth.gr, της σελίδας F/B ΜΕΟΘ & στο Instagram- meoth_chios.
Να θυμίσουμε ότι η Μόστρα των Θυμιανών είναι μεταξύ των 5 προτάσεων που υπέβαλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αφορούν τα έθιμα της Αποκριάς για την εγγραφή τους στο “Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Άυλων Πολιτιστικών Στοιχείων” της UNESCO.

Μοιράσου το άρθρο: