Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην αστυνομία στο επίκεντρο των επαφών των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου
10 Οκτωβρίου 2019
Εργαστήρια Συλλόγου Ψυχολόγων Υγείας για Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
10 Οκτωβρίου 2019

Ιατρικός Σύλλογος Χίου: δεν υπάρχει καμιά σοβαρή απειλή δημόσιας υγείας από πρόσφυγες/ μετανάστες

Μοιράσου το άρθρο:

“Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας κ. Βρουλή Παντελή σχετικά με έξαρση λοιμωδών μεταδοτικών νόσων, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θα ήθελε να δηλώσει κατηγορηματικά τα κάτωθι:
1. Όσο αφορά τη δομή της ΒΙΑΛ ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) εκδίδει εβδομαδιαίως δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης των σημείων φροντίδας υγείας των προσφύγων /μεταναστών από το οποίο προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή απειλή δημόσιας υγείας
2. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τήρηση συνθηκών υγιεινής διαβίωσης στη δομή της ΒΙΑΛ -δηλαδή πρόσβαση σε καθαρό νερό, σωστό και ελεγμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, εμβολιασμός ευπαθών ομάδων- αποτρέπουν την όποια πιθανή μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου

Να σημειώσουμε πάντως ότι η αναφορά του κ. Βρουλή σχετικά με κινδύνους από μεταδοτικές νόσους, συνδεόταν και με πρόταση διευθέτηση των λυμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, που συνάντησε την άρνηση των κατοίκων του Χαλκειούς στη συνάντηση που είχε μαζί τους η ηγεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Μοιράσου το άρθρο: