Τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον πολίστα του ΝΟΧ Διαμαντή Μαντή, ψήφισμα
4 Νοεμβρίου 2019
Δήμος Οινουσσών: χαιρετίζει το πρόγραμμα HORIZON 2020
4 Νοεμβρίου 2019

Και νέα απόφαση Δ.Σ. Χίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην 580/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το προσφυγικό με ημερομηνία ανάρτησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ 29 Οκτωβρίου (Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου, απόφαση 580 για προσφυγικό- μεταναστευτικό) και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, τέθηκε πάλι σαν θέμα στα εκτός ημερήσιας διάταξης το προσφυγικό- μεταναστευτικό από την παράταξη ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ του Γιάννη Καραβασίλη.
Αποδεχόμενος τη συζήτηση ο Πρόεδρος του σώματος Παύλος Καλογεράκης, κρατώντας προφανώς ισορροπίες συνεργασίας του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής “Σύμπραξη Δημιουργίας” με την παράταξη Καραβασίλη, το σώμα κατέληξε μετά από τρίωρη σχεδόν συζήτηση σε μια νέα κατά πλειοψηφία απόφαση.
Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται θέσεις για αστυνόμευση των συνόρων, δημιουργία μιας δομής στο νησί μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, ενώ μην θέλοντας η Δημοτική Αρχή, ο Δήμος να αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες μεταφέρει το θέμα στην Πολιτική προστασία της Περιφέρειας και στα αρμόδια υπουργεία να ζητήσουν τη βοήθειά του σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Αποχώρηση συνδυασμών
Την ίδια ώρα ο Δήμος Χίου δεν έχει ορίσει νέα διοικητικά συμβούλια στους οργανισμούς ακόμα και στις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκταμιευθούν ακόμα και χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων.
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε τη Δευτέρα, 4/11, να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο θέμα τον ορισμό διοικήσεων στις σχολικές επιτροπές.
Στην άρνηση όμως του προέδρου του σώματος να συζητήσει εκτός ημερησίας, αίτημα του τοπικού συμβουλίου Βολισσού για τις αρμοδιότητες που έχει, οδήγησε σε αποχώρηση των παρατάξεων Τριαντάφυλλου, Βουρνού, Στάθη και Αντώνογλου, για να προχωρήσουν οι υπόλοιποι σύμβουλοι με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Μοιράσου το άρθρο: