Βραδιά γεύσης από το mastihashop
11 Ιουλίου 2019
“Η μακαρονάδα της Αμβέρσας” νέο βιβλίο του Κ. Ζαφείρη
11 Ιουλίου 2019

Κατεπείγουσες επιστολές Στ. Κάρμαντζη σε υπουργούς για έργα και στελέχωση ΕΚΑΒ

Μοιράσου το άρθρο:

Με τρεις κατεπείγουσες επιστολές που αφορούν θέματα υγείας και υποδομών του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ενημέρωσε τους υπουργούς της νέας Κυβέρνησης.
Αφού συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων τους ο κ. Κάρμαντζης ενημερώνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων για το φράγμα Κόρης Γεφύρι, τον υπουργό Υγείας για το θέμα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το αεροδρόμιο της Χίου.
Οπως σημειώνει: “Παρακαλώ θερμά για την κατεπείγουσα σύγκληση ειδικής τεχνικής σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών προκειμένου να εκτιμηθεί το σημείο στο οποίο σήμερα βρισκόμαστε και οι απαραίτητες ενέργειες με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους”.
Για τα δύο έργα προτείνει κατεπείγουσες συγκλίσεις ειδικών τεχνικών συσκέψεων ώστε να εξετάσουν την πορεία τους, ενώ στο θέμα του ΕΚΑΒ ζητά από τον Βασίλη Κικίλια «την κατεπείγουσα παρέμβασή του για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ της Χίου».

“Σήμερα, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κάρμαντζης, με την υποστελέχωση του τομέα είναι διαθέσιμο μονάχα ένα (1) ασθενοφόρο ανά βάρδια! Το γεγονός αυτό για ένα νησί του γεωγραφικού μεγέθους της Χίου και με πολλαπλάσιο πληθυσμό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να έχει δραματικές και τραγικές συνέπειες. Η ανησυχία και η ανασφάλεια μονίμων κατοίκων και επισκεπτών είναι μεγάλη και ασφαλώς εύλογη.
Παρακαλώ θερμά για την κατεπείγουσα παρέμβασή σας για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ της Χίου. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”.
Τις επιστολές ο κ. Κάρμαντζης τις κοινοποιεί στους δύο βουλευτές του νομού και στο νέο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο: