Μαθήματα από τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου
8 Οκτωβρίου 2020
Συναντήσεις στη Μόρια για αποζημιώσεις και καθαρισμό του καμένου ΚΥΤ
8 Οκτωβρίου 2020

Κοινωνική Υπηρεσία από τη Μητρόπολη Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Στην Κοινωνική Υπηρεσία της Ιερής Μητρόπολης Χίου θα μπορούν να απευθύνονται άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε προσωπικό, οικογενειακό ή κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η Κοινωνική Υπηρεσία, που φέρει τον τίτλο «καγώ αναπαύσω υμάς» από ρήση του ευαγγελιστή Ματθαίου, έχει στελεχωθεί μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με κοινωνική λειτουργό.
Το γραφείο θα λειτουργεί από τις 8.30 το πρωί έως τη 1.30 μ.μ. στην Ενοριακή Αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην πόλη της Χίου.

Η Υπηρεσία θα παρέχει κοινωνική, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε κοινωνικές ομάδες και άτομα όπως πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, μακροχρόνια ανέργους, ηλικιωμένα άτομα, άτομα τα οποία πλήττονται ή απειλούνται από κοινωνικό ή εργασιακό αποκλεισμό.
Σε περιπτώσεις που το άτομο δε μπορεί για λόγους υγείας να προσέλθει στον χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η κοινωνική λειτουργός, συνοδευόμενη από τον ιερέα κάθε Ενορίας, θα το επισκέπτεται στην οικία του.

Ακόμα, η Κοινωνική Υπηρεσία θα παρέχει πληροφόρηση στους εξυπηρετούμενους αναφορικά με την επιδοματική πολιτική, τα κοινωνικά και προνοιακά θέματα, αλλά και θέματα εργασίας ή απασχόλησης.
Επίσης, θα ενημερώνει τους εξυπηρετούμενους για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και θα τους παραπέμπει, ενώ, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα τους συνοδεύει η κοινωνική λειτουργός.

Μοιράσου το άρθρο: